Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
Megemlékezés Pakson a hősi halált halt magyar repülősökről
PAKS-PRESS - A 80 évvel ezelőtt, 1944. április 3-án a Paks térségében lezajlott légiharc során, a Hidegvölgyben lezuhant repülőgép roncsai között meghalt két magyar repülős, Zsámboki Dezsőre és Sallós Gézára emlékeztek a hősök előtt tiszteletüket kifejező paksi...
Kirill Komarov: az atomenergetika reneszánsza következik
PAKS-PRESS - Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának...
Lantos Csaba: Magyarország nemsokára nettó áramexportőr lehet
PAKS-PRESS - A már meglévő és a tervezett napelemparkok, valamint a paksi atomerőmű termelésével Magyarország elektromos áramot exportálhat a jelenlegi importfüggőség helyett - mondta az energiaügyi miniszter kedden, az energetikai fórumsorozat kisvárdai állomásán....
Roszatom: folyamatosan nő az érdeklődés az atomenergetika iránt
PAKS-PRESS - Folyamatosan nő az érdeklődés az atomenergetika iránt, amely fontos és elválaszthatatlan része a zöld energetikának - hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója az Atomexpo fórumon. Elmondta, a XIII. Atomexpo fórumot rekordszámú...
A paksi bővítés sikere a magyar versenyképesség garanciája
PAKS-PRESS - A paksi bővítés sikere a magyar gazdasági versenyképesség hosszú távú garanciája, ezért különösen jó hír, hogy a beruházás továbbra is jól halad, és újabb fontos mérföldköveket sikerült elérni az építkezés során - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és...
A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója, 2022. február 7.
Szakértő: az atomenergia a legtisztább x Előadást tartott az OAH elnöke a Magyar Nukleáris Társaság webináriumán x Pupp József kilencven éves x Paks városát 10 fős, pályázati úton kiválasztott középiskolás diák képviselheti egy nemzetközi ifjúsági környezetvédelmi...
A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója, 2022. február 4.
A tartalomból: Magyarország jégtörő lehet Oroszország és a Nyugat között x Újabb hat épületre nyújtott be építésiengedély-kérelmet a Paks II. Zrt. x Több generációs, hagyományteremtő Tolna Megyei Téli Tárlat, Szekszárdon, a Művészetek Házában. A részletek:...
A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója, 2022. február 3.
PAKS – Oltás – gazdaság – nyugdíj x 8,1 százalékra emelte a kormány a Babakötvény kamatát x Folytatódnak az oltónapok Pakson is x Cezanne-tól Malevicsig - Árkádiától az absztrakcióig x Megszülettek Rúzsa Magdi hármas ikrei x Bognár Istvánt a gólok reményében szerezte...
A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója, 2022. február 1.
A paksi megállapodás megerősítése kilencven százalékban megteremtette annak az alapjait, hogy Magyaroszág 2030-ra már ne használjon fosszilis energiát - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján a magyar miniszterelnök. x Megkezdődik a...
A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója, 2022. január 31.
PAKS – Választás 2022, a Posta kézbesíti az értesítőket x Pedagógusok figyelmeztető sztrájkja x Több, mint ezer oltást adtak be januárban, a Gyógyászati Központban x ASE ünnep, csarnokavató – sajtótájékoztató x Vasárnapi vihar Tolnában. A részletek: Választás 2022 A...
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)
opciót nyújt. Maja. +++