Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Megemlékezés Pakson a hősi halált halt magyar repülősökről

Megemlékezés Pakson a hősi halált halt magyar repülősökről

PAKS-PRESS - A 80 évvel ezelőtt, 1944. április 3-án a Paks térségében lezajlott légiharc során, a Hidegvölgyben lezuhant repülőgép roncsai között meghalt két magyar repülős, Zsámboki Dezsőre és Sallós Gézára emlékeztek a hősök előtt tiszteletüket kifejező paksi...

bővebben
Kirill Komarov: az atomenergetika reneszánsza következik

Kirill Komarov: az atomenergetika reneszánsza következik

PAKS-PRESS - Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának...

bővebben
Lantos Csaba: Magyarország nemsokára nettó áramexportőr lehet

Lantos Csaba: Magyarország nemsokára nettó áramexportőr lehet

PAKS-PRESS - A már meglévő és a tervezett napelemparkok, valamint a paksi atomerőmű termelésével Magyarország elektromos áramot exportálhat a jelenlegi importfüggőség helyett - mondta az energiaügyi miniszter kedden, az energetikai fórumsorozat kisvárdai állomásán....

bővebben
A paksi bővítés sikere a magyar versenyképesség garanciája

A paksi bővítés sikere a magyar versenyképesség garanciája

PAKS-PRESS - A paksi bővítés sikere a magyar gazdasági versenyképesség hosszú távú garanciája, ezért különösen jó hír, hogy a beruházás továbbra is jól halad, és újabb fontos mérföldköveket sikerült elérni az építkezés során - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

 opciót nyújt. Maja. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap