Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
Átadták a felújított Nagyboldogasszony-templomot Tamásiban
PAKS-PRESS - Átadták a felújított Nagyboldogasszony-templomot szerdán Tamásiban, az ebből az alkalomból tartott szentmise előtt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Hirt Ferencre, a Fidesz 2018-ban elhunyt országgyűlési...
Izrael Nap: megemlékezés a Holokauszt nemzetközi emléknapjának alkalmából
PAKS_PRESS - Szabó Péter polgármester mondott megnyitót a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a Hit Gyülekezete paksi házában, majd Friedmann Tamás, a Szekszárdi Izraelita Hitközség elnöke szólt a megjelentekhez 2024. január 28-án. Szabó...
Testület: apróságok se lennének érdekesek, de az egészségügy az kemény
PAKS-PRESS - Paks képviselőtestülete pénzügyi kérdésekkel és intézményvezetői pályázatok kiírásával, a város egészségügyi helyzetével is foglalkozott az év első plenáris ülésén, szerdán. Kérdésekkel kezdődött a napirend előtti munka, az ellenzéki Barnabás István (DEÁK...
A mindent leuraló szexualitást és pornográfiát bírálja az Axioma Központ
PAKS-PRESS - A világban tapasztalható, mindent leuraló szexualitás mellett háttérbe szorul a keresztény kultúra a nyugati világban – mondta dr. Giró-Szász Áron, az Axioma Központ elnöke egy sajtótájékoztatón Pakson szerdán. Axioma Központ vezető munkatársai a...
Paks II. atomerőmű: az elmúlt év a terület-előkészítésről szólt
PAKS-PRESS - Az atomerőmű-építés első, előkészítési szakasza lezárult és 2023 augusztusában a beruházás átlépett a második, a valós fizikai építkezés szakaszába. Az elmúlt évben jelentős előrehaladás történt a terület-előkészítésben, ami idén folytatódik. A Paks II....
Összefoglaló, 2021. november 22.
A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója Fidelitas-kongresszus Kedvezmények a fiataloknak a magyar kormánytól PAKS-PRESS 2021. november 22. – A magyar kormány a fiatalokat számtalan kedvezményben próbálja részesíteni - mondta Süli János, a paksi bővítésért...
Összefoglaló, 2021. november 18.
A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója Kormány-egészségügy Szombattól zárt terekben kötelező a maszk PAKS-PRESS 2021. november 18. - Szombattól ismét kötelezővé tette a kormány a zárt terekben a maszkhasználatot - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető...
Összefoglaló, 2021. november 17.
A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója Atomenergia Paks II.: számos uniós ország az atomenergiában látja a jövőt PAKS-PRESS 2021. november 17. – Európa-szerte egyre több ország ismeri fel, hogy a zavartalan, klímabarát, megfizethető árú energiaellátás...
Összefoglaló, 2021. november 16.
A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója Atomenergia Süli János: indul a reaktortartályok gyártási engedélyezése PAKS-PRESS 2021. november 16. – A Paks II. Zrt. benyújtotta a reaktortartályok gyártási engedélye iránti kérelmet az Országos Atomenergia...
Összefoglaló, 2021. november 15.
A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója Fidesz-kongresszus – Kormány Politikai vezetők: a magyar energiapolitika egyik pillére a paksi atomerőmű PAKS-PRESS 2021. november 15. – Meghatározó politikai személyiségek erősítették meg, hogy a Paks következő két...
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)
opciót nyújt. Maja. +++