Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
Jákli Gergely: az építkezésen 11 nemzet munkavállalói dolgoznak
PAKS-PRESS - Jól haladnak a területelőkészítő munkák a két új paksi blokk területén, és nemzetközi színtéren is aktív a beruházás koordinálást végző társaság – hangzott el Jákli Gergely, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatójának előadásában Budapesten, az Energycon...
A Pannonia Bio karácsonyi ajándéka a támogatásra szoruló gyermekeknek
PAKS-PRESS - A Pannonia Bio elkötelezetten támogatja a Dunaföldváron és környékén élő gyermekek testi-lelki egészségének megőrzését szolgáló, készségfejlesztő és felzárkóztató programokat. Az önkormányzattal fenntartott példaértékű együttműködés eredményeként, a...
A Paks II. aktualitásairól kapott átfogó tájékoztatást a TEIT delegációja
PAKS-PRESS - Az aktuális és közeljövőben várható munkálatokról és a Paks II. projekthez kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésről kaptak tájékoztatást ismét a környező települések vezetői. A TEIT polgármesterek ezúttal személyesen jártak az építési területen. Az új...
Labdarúgó NB I – A Paks a Ferencváros legyőzésével élen zárja az évet
PAKS-PRESS - A listavezető Paks 3-2-re nyert otthon a címvédő Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnap esti rangadóján, ezzel biztossá vált, hogy az évet a tabella élén zárja. A tolnai csapat, amely a mezőnyben egyedüliként továbbra is...
Nagy Márton ügydöntő jogkörrel rendelkezik a paksi beruházás felett
PAKS-PRESS - Nagy Márton holnaptól az újraszervezett gazdasági kabineten keresztül ügydöntő jogkörrel rendelkezik a kormányon belül a paksi atomerőmű két új blokkja tervezésért, megépítéséért és üzembe helyezésért. December 7-től átalakulnak a kormánykabinetek – derül...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)
opciót nyújt. Maja. +++