Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
Roszatom Globális Atomic Quiz 2023 online vetélkedőt tartottak Pakson
PAKS-PRESS - A Roszatom Globális Atomic Quiz 2023 online vetélkedőt tartották Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban, november 10-én. A tudomány világnapján, amelyet november 10-én ünnepelnek, a paksi középiskolák, az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium,...
Jogtörténet – Horthy Miklós és a kormányzói jogkör alakulása
PAKS-PRESS - A harminc esztendeje hazájában, Kenderesen újratemetett Horthy Miklós kormányzó megérdemli tevékenységének tisztes és tárgyilagos megítélését, hiszen egy tisztességes, keresztény, hazájáért és népéért komoly áldozatokra kész államférfi volt, aki a...
Interaktív, okos, gyermek-szülő játszótereket építenek Pakson
PAKS-PRESS - Mintegy 29 millió forintos költséggel három interaktív játszóteret építenek az Ürgemezőn, a Kresz Parkban valamint a Toldi utcában – erről Szabó Péter polgármester számolt be hétfői tájékoztatóján. Elmondta: AER leovasó modul és applikáció segítségével,...
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter: jól halad a munka a Paks II. projektben
PAKS-PRESS – Kitermeltünk 1,5 millió köbméter földet, elkészült a résfal közel kétharmada, múlt héten megkezdtük a talajszilárdítást – tájékoztatott a Paks II. projekt legfontosabb aktualitásairól Szijjártó Péter Pécsett. A külgazdasági és külügyminiszter Joint...
A legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírások mellett zajlik a paksi bővítés
PAKS-PRESS - A legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírások mellett zajlik a paksi bővítés, a két új blokkot kettős vasbeton fal veszi majd körül, amely a legdurvább külső behatásoknak is ellen tud állni - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)
opciót nyújt. Maja. +++