Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
A nukleáris kapacitások növelésével javítható az EU versenyképessége
PAKS-PRESS - A nukleáris kapacitások radikális megnövelése nélkül nem javítható az Európai Unió versenyképessége, nem garantálható az energiabiztonság és nem érhetőek el a klímacélok - figyelmeztetett a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és...
Paks II. – Roszatom: minden akadály elhárult a beruházás elől
PAKS-PRESS 2023. szeptember 22., péntek - Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon - hangsúlyozta Alekszej...
A Paks II. beruházás volt a téma a településvezetők fórumsorozatán
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. – Egy ilyen léptékű...
Testületi ülés elismerésekkel, luxus autókkal, ellenzéknek tett gesztussal
PAKS-PRESS – Szabó Péter polgármester a szeptember 13-án tartott testületi ülésen hozott döntésekről, azok hátteréről számolt be hivatalában a helyi média képviselői előtt, pénteken. Felidézte, hogy az ülésen az ellenzéki, Deák Ferenc Egyesülethez tartozó Barnabás...
Soltész Miklós: a magyar álláspont egyre több országban nyer teret
PAKS-PRESS 2023. szeptember 14., csütörtök – A magyar kormány békepárti politikája egyre inkább támogatásra lel a nyugati országokban, a karitatív szervezetek pedig mintegy hatszázezer embernek segítettek a háború kitörése óta – mondta a Miniszterelnökség egyházi és...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)
opciót nyújt. Maja. +++