Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
Táborszervezéssel, játszóterek korszerűsítésével segít a Pannonia Bio
PAKS-PRESS - Nagyvállalati támogatással segítette a Dunaföldváron a gyermekek nyári elhelyezését Pannonia Bio, amely az idén harmincöt, Dunaföldvár és környékén élő család számára nyújtott kedvező lehetőséget. A Társaság közleményében azt írta: a nyári szünidőben...
Paks II. atomerőmű: gondosan tervezték meg az új blokkok hűtését
PAKS-PRESS - A két új paksi atomerőművi blokk hűtéséhez, akárcsak a meglévő négyhez, a Duna vizét használják majd. Már a telephely vizsgálatakor is nagy figyelmet szenteltek ennek a témakörnek, akárcsak a létesítmény tervezésekor. A villamosenergia-termelés során a...
Szombaton kezdődik a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál
PAKS-PRESS - Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivált rendeznek Dunaföldváron, Pakson, Szekszárdon és a környező településeken augusztus 12. és 19. között. Kultúra-zene-koncert A szervezők közleménye szerint az alapító-igazgató, Kovács Zalán László tubaművész vezetésével...
Tizenöt millióból jobb, korszerűbb lesz a közvilágítás Pakson
PAKS-PRESS - Schreiner Balázs a PAVILL Paksi Villanyszerelő Kft. ügyvezetője, Szabó Péter polgármester, Gutveiler-Kern Nikoletta a Paksi Polgármesteri Hivatal mélyépítési ügyintézője a városi közvilágítás korszerűsítésől szóló sajtótájékoztatón ismertették a...
A rendőrség a bölcskei tizennégy éves Lengyel Zsókát keresi
PAKS-PRESS – A Paksi Rendőrkapitányság a bölcskei tizennégy éves Lengyel Zsókát keresi, miután 2023. augusztus 8-án a reggeli órákban elment otthonából. Az eltűnés miatt kiadott körözésben a rendőrség azt írta, hogy tartózkodási helye nem ismert, életjelet nem ad...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)