Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Paks II.: grandiózus munka indult el júliusban a résfalazással

Paks II.: grandiózus munka indult el júliusban a résfalazással

Nagy ívű, grandiózus munka indult el júliusban a résfalazással az új atomerőmű építési területén. Maga a technológia bevált és világszerte használatos, ám a paksi résfal méretei nem lesznek hétköznapiak. - Egy 2,5 kilométer kerületű, egy méter vastagságú vízzáró fal...

bővebben
Viharkárok a Duna-parti vadgesztenyesor leromlott, odvas fáiban

Viharkárok a Duna-parti vadgesztenyesor leromlott, odvas fáiban

PAKS-PRESS – A Duna-parti vadgesztenyesorban három fa sérült, a várost érintő vihar következtében 2023. június 23-án, amikor karvastagságú ágak törtek le, sérülések keletkeztek a fák törzsében, több helyen szabaddá váltak a korhadással keletkezett üregek –...

bővebben
Új pedagógus életpálya-törvény: 800 ezer forint átlagbér

Új pedagógus életpálya-törvény: 800 ezer forint átlagbér

PAKS-PRESS - Fizetésemelést, tíz hét szabadságot és 24 órás munkahetet határoz meg a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény, amelyet az Országgyűlés kedden fogadott el. A képviselők 134 igen, 60 nem szavazattal hagyták jóvá a jogszabályt a kormány...

bővebben

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap