Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Labdarúgó NB I – Legyőzte otthonában a Nyíregyházát a Paks

Labdarúgó NB I – Legyőzte otthonában a Nyíregyházát a Paks

PAKS-PRESS - A Paks 2-1-re legyőzte vendégét, a Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában, vasárnap.  Az idényt győzelemmel kezdő Nyíregyháza sorozatban harmadszor kapott ki az élvonalban, a Paks szezonbeli második hazai bajnokiját is 2-1-re nyerte...

bővebben
Kl-selejtező – A Paks már csak egyetlen körre a főtáblától

Kl-selejtező – A Paks már csak egyetlen körre a főtáblától

PAKS-PRESS - A labdarúgó Konferencia-ligában érdekelt Paks 2-2-es döntetlent ért el a montenegrói Mornar vendégeként, így 5-2-es összesítéssel továbbjutott és egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy története során először főtáblára kerüljön európai...

bővebben
Atomenergia: már itt van Pakson az első nagyberendezés

Atomenergia: már itt van Pakson az első nagyberendezés

PAKS-PRESS - A Paks II. Zrt. és a fővállalkozó ASE JSC mellett az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az MVM Ovit Zrt. szakemberei összehangolt munkával leemelték és helyükre szállították az új atomerőmű első Paksra érkezett nagyberendezését, az olvadékcsapdát.   –...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

 opciót nyújt. Maja. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap