Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

Tavaszköszöntő – szalonnasütés a második márciusi hétvégén, tábortűznél a Cseresznyéskerti Erdei Iskola udvarán. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

Rákóczi Péter: A Paks II. Zrt-nek most sincs takargatnivalója

Rákóczi Péter: A Paks II. Zrt-nek most sincs takargatnivalója

PAKS-PRESS – A Paks II. Zrt-nek nincs takargatnivalója – mondta Rákóczi Péter, a Társaság kommunikácós igazgatója a város képviselő testületének csütörtöki ülésén, ahol az elmúlt napok történéseiről adott számot: számos orgániumban megjelent, hogy az építkezésen, egy...

bővebben
Megérkeztek az első toronydaruk az erőműépítésre

Megérkeztek az első toronydaruk az erőműépítésre

Számos munkafolyamat szolgál arra, hogy rövidesen sor kerüljön az első betonöntésre a Paks II. projektben: dolgoznak a terület előkészítésén, tesztelik a betonreceptúrát, érkeznek a beépítendő elemek és az első emelőgépek is. Az erőműépítés számtalan emelési...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Egy csésze kávé

TÁRNOK MAJA dietetetikussal  

A vegán étrend dietetikai szemmel:  lehető-ségek és kihívások.

A vegán étrend kizárólag növényi alapú élelmiszerekre épül, így megfelelő tervezés mellett számos egészségügyi előnnyel járhat. Tudományos kutatások szerint a növényi alapú étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri beteg-ségek, a 2-es típusú cukorbetegség és bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát. Ennek oka, hogy a vegán étrend általában magas rost-, antioxidáns- és fitonutriens tar-talmú, miközben kevesebb telített zsírt és koleszterint tartalmaz.

Azonban dietetikusként fontos hangsúlyozni, hogy a jól összeállított vegán étrend kulcsa a változatosság és a tudatos tápanyagpótlás.

Kihívást jelenthet például a teljes értékű fehérjebevitel, amely hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak és szójakészítmények kombinációjával biztosítható.

A B12-vitamin kizárólag állati eredetű forrá-sokban található meg természetes formában, így annak pótlása elengedhetetlen. Hasonlóan fi-gyelmet érdemel a vas, a cink, az omega-3 zsírsavak (pl. lenmagból, chia magból) és a D-vitamin megfelelő bevitele.

A vegán életmód tehát nem csupán egy egyszerű étrendi változtatás, hanem tudatosságot és tervezést igénylő táplálkozási forma, amely meg-felelő szakmai támogatással hosszú távon is kiegyensúlyozottan követhető. (Maja) +++

PAKS-PRESS 

HÍREK INFORMÁCIÓK, 24 ÓRÁBAN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap