Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Kormány-oktatás: január elsejétől emelkedik a pedagógusok bére

Kormány-oktatás: január elsejétől emelkedik a pedagógusok bére

PAKS-PRESS - A kormány döntése szerint 2024. január 1-jével átlagosan 32,2 százalékkal emelkedik a pedagógusbér - közölte a Belügyminisztérium. A tárca tájékoztatása szerint a pályakezdő gyakornokok fizetése a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényben a 2023....

bővebben
Már a szépség is lehet a tudatos mérnöki munka eredménye

Már a szépség is lehet a tudatos mérnöki munka eredménye

PAKS-PRESS - Ülünk egy általában csendes, de a vasárnapi mise után már inkább zajos kis cukrászdában, a lány, aki velem szemben ül, egy sajtóbejegyzés szerint 2015. december 15-én a Garay Gimnázium Dísztermében a ritmikus gimnasztika egyik paksi díjazottja lett, más...

bővebben
Összefoglaló, 2021. október 15.

Összefoglaló, 2021. október 15.

Gazdaság-atomenergia Megalapozott volt a rezsicsökkentésről szóló döntés PAKS-PRESS 2021. október 15.  – A jelenlegi piaci környezet is bizonyítja, hogy a kormány rezsicsökkentésről szóló döntése megalapozott volt - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai...

bővebben
Önkormányzat: eskü, gyermekgyógyászat, zöld program

Önkormányzat: eskü, gyermekgyógyászat, zöld program

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. október 14., csütörtök – Megoldódott a gyermekorvosi ellátás a paksi kettes körzetben, sok támadás ért bennünket az ellenzék részéről, de ezek nem voltak megalapozottak, ellátás a gyógyászati központ közreműködésével folyamatosan volt és lesz...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

 opciót nyújt. Maja. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap