Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
A tudományos eszmecserék aktív résztvevője a Paks II. társaság
Kiemelt téma volt a Paks II. projekt a Magyar Nukleáris Társaság szakmai fórumán. A szervezet huszadik alkalommal tartotta meg szimpóziumát, hogy elősegítse a hazai műszaki és tudományos eszmecserét, és lehetőséget biztosítson egymás kölcsönös tájékoztatására az...
Bejelentették az Uniónak a paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbítását
Bejelentették az Európai Uniónak a paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbítását PAKS-PRESS - Az Euratom előírásainak megfelelően bejelentették az Európai Uniónak a paksi atomerőmű további üzemidő-hosszabbításának megkezdését - közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt....
Paks: önkormányzati karácsonyi ajándék nyugdíjasoknak
PAKS-PRESS - Az önkormányzati karácsonyi ajándékcsomagok kiszállítása megkezdődött a polgármesteri hivatalból, de igénylés még adható le a meghosszabbított, december ötödikei határidőig – erről Szabó Péter polgármester beszélt hivatalában tartott tájékoztatóján,...
Deutsch Tamás: országjáró fórum, védjük meg szuverenitásunkat
PAKS-PRESS - A nemzeti konzultáció fontos, mert sorsdöntő kérdésekben megkérdezhető a lakosság véleménye, amely erős felhatalmazást ad a kormány számára – mondta Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője a Tolna vármegyei Gyönkön tartott lakossági fórumon,...
Dr. Kovács Antal sport kategóriában jelölt az idei Prima Primissima díjra
PAKS-PRESS – A korábbi évekét jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A rangos, több évtizedes hagyománnyal bíró elismerést, valamint a vele járó támogatást a tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)
opciót nyújt. Maja. +++