Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
Már elindult a céges –és diákregisztráció a nyári munkára
PAKS-PRESS - Három és félmilliárd forintot biztosít az idén a kormány a Nyári Diákmunka Programra, az igényelhető támogatásokról hangzott el tájékoztató Tolna Vármegyei Kormányhivatalban, csütörtökön. Dr. Horváth Kálmán főispán a Tolna Vármegyei Kormányhivatal...
Kajla-útlevéllel a nyári szünetben ingyen utazhatnak a kisiskolások
PAKS-PRESS – A kisdiákok június 17. és augusztus 31. között utazhatnak díjmentesen a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain a pecsétgyűjtő világoskék Kajla-útlevél és személyazonosításra alkalmas igazolvány - diákigazolvány vagy személyi igazolvány -...
Energiaátmenet: Európában is felívelőben van az atomenergia-ipar
Budapesten tartott konferenciát a New Nuclear Watch Institute atomipari kutatóközpont. „Az energiaátmenet felgyorsítása nukleáris energiával” című rendezvény előadója volt Szarvas Krisztián, a Paks II. Zrt. műszaki igazgatója is, aki az új paksi blokkok úgynevezett...
Polgármesterek a török Akkuyu Atomerőmű építési területén
PAKS-PRESS – A polgármesterek küldöttsége ellátogatott a világ legnagyobb nukleáris építkezésére, az Akkuyu Atomerőmű építési területére 2023. június 14-én, ahol egyszerre négy blokk építését láthatták – tájékoztatta a Paks-Press Hírügynökséget Kóti Lóránt az építő...
Levendula szüretelők hétvégéjét tartják a paksi Sánchegyen
PAKS-PRESS – Több, mint tizenhatezer tővel, orvosi változatú, bio minőségű levendula ültetvény várja a virág kedvelőit szüretre a paksi Sánchegyen, a következő hétvégén. A magánültetvény tulajdonosa az eseményt szombat-vasárnapra hirdette meg a LevenDuna címmel,...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)