Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
KORVIN / ÓRA-ÉKSZER
Szűkösebb időkről beszéltek a paksi városépítő bizottság ülésén
PAKS-PRESS – Egyre több önkormányzat jelent be takarékossági intézkedéseket. A költségvetés egyesúlyának megtartásáról beszélt Szántó Zoltán alpolgármester a városépítő bizottság szerdán megtartott ülésén, amikor a testület első napirendi pontjaként a következő...
Yves Desbazeille: atomerőművek nélkül nincs kiút az energiaválságból
- Az európai klímavédelmi célok eléréshez szükség van az atomenergiára – mondta Yves Desbazeille az épülő paksi blokkok területén. A Nucleareurope főigazgatója szerint kontinensünk biztonságos áramellátása szempontjából is nélkülözhetetlenek az atomerőművek. – A...
Megkezdődött a paksi atomerőmű bővítéséhez a reaktortartályok gyártása
PAKS-PRESS - Amíg Pakson a földmunkák zajlanak, addig Oroszországban megkezdődött az atomerőmű bővítéséhez szükséges reaktortartályok gyártása - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombat reggeli bejegyzésében a Facebook-oldalán. A tárcavezető azt...
Kovács Antal olimpiai bajnok dzsúdós diplomázott a Műegyetemen
PAKS-PRESS - Kovács Antal, olimpiai bajnok, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója is diplomát vett át a Műegyetem nukleáristechnológia-menedzsment szakán. A nemzetközi szinten is egyedülálló képzésen most végzett az első évfolyam - áll a Budapesti Műszaki –és...
Nagy István: agrármodernizáció, élelmiszer-biztonság
PAKS-PRESS - A versenyképesség mellett zöld szempontok szerinti fenntarthatóságot tekintjük célunknak, a megújuló, körforgásos, a környezetvédelmre sokkal jobban odafigyelő mezőgazdaság a célunk, hogy egészséges, minőségi áruval tudjuk ellátni a fogyasztókat – mondta...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Egy csésze kávé
TÁRNOK MAJA dietetetikussal
– Miért érdemes kimchit enni? A koreai konyha egyik legismertebb kincse, a kimchi, nemcsak ízletes, hanem rendkívül egészséges is. Ez az erjesztett káposztából és zöldségekből készült étel tele van probiotikumokkal, amelyek támo-gatják a bélflórát és az emésztést.
Magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalmának kö-szönhetően hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, miközben az erjedés során keletke-ző hasznos vegyületek gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek. Ráadásul a kimchi kapszaicint is tartalmaz (a csípős változatokban), amely serkentheti az anyagcserét és segíthet a test-súlykontrollban.
A kimchi különlegessége, hogy természetes erjedési folyamat során alakul ki az egyedi íze és jótékony hatása. Hogyan fogyasszuk? A Paks Press Facebook oldalán elolvashatjátok. (Maja.)