Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
A szelekív hulladék-gyűjtés új rendje 2023. évben, Pakson, tájékoztató
Társaságunk az elmúlt évhez hasonlóan 2023-ban is térítésmentesen végzi a háztartásonkénti szelektív hulladékgyűjtést. Havonta két alkalommal lehetősége van az újrahasznosítható, illetve évi 10 alkalommal a komposztálható hulladék elszállíttatására az előre...
Menekült a terhessé vált közműtől az önkormányzat Pakson
PAKS-PRESS – A paksi önkormányzat a hulladékgazdálkodásról, a viziközművagyon átadásáról, a DC. Dunakom ideiglenes ügyvezetőjének szerződés-hosszabbításáról, valamint a tulajdonában álló médiacég ügyvezetőjének szerződéséről hozott döntést, szerdán. A képviselők...
Augusztusi nemzeti ünnep Pakson, az ország legnagyobb élőképével
PAKS-PRESS - Kétnapos lesz a Szent István Napok programja Pakson, a rendezvényeket és kísérőprogramokat Szabó Péter polgármester közösségi oldalán osztotta meg vasárnap, hétfőn Márkus Zalán kulturális központ igazgatóval közösen, a helyszín közelében sajtótájékoztatón...
Péntek este Tolna vármegyébe is megérkezett a vihar
PAKS-PRESS - A heves zivatarok nagy szél kíséretében huszonnégy Tolna vármegyei településen adtak munkát a tűzoltóknak. A Katatasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat reggelig 57 esetben riasztották a tűzoltókat műszaki mentésekhez. Egy transzformátor is...
Gazdasági változások: élelmiszerárstop, babaváró hitel, csok, diákhitel
PAKS-PRESS - Augusztus 1-jéig tart az élelmiszerárstop, emelkedik a babaváró hitel és a csok keretösszege, folytatódik a diákhitel kamattámogatása, változások a SZÉP kártyánál, a kormány év végére egy számjegyűre csökkenti a szankciós inflációt. A korábbi...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)