Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Menekült a terhessé vált közműtől az önkormányzat Pakson

Menekült a terhessé vált közműtől az önkormányzat Pakson

PAKS-PRESS – A paksi önkormányzat a hulladékgazdálkodásról, a viziközművagyon átadásáról, a DC. Dunakom ideiglenes ügyvezetőjének szerződés-hosszabbításáról, valamint a tulajdonában álló médiacég ügyvezetőjének szerződéséről hozott döntést, szerdán.      A képviselők...

bővebben
Augusztusi nemzeti ünnep Pakson, az ország legnagyobb élőképével

Augusztusi nemzeti ünnep Pakson, az ország legnagyobb élőképével

PAKS-PRESS - Kétnapos lesz a Szent István Napok programja Pakson, a rendezvényeket és kísérőprogramokat Szabó Péter polgármester közösségi oldalán osztotta meg vasárnap, hétfőn Márkus Zalán kulturális központ igazgatóval közösen, a helyszín közelében sajtótájékoztatón...

bővebben
Péntek este Tolna vármegyébe is megérkezett a vihar

Péntek este Tolna vármegyébe is megérkezett a vihar

PAKS-PRESS - A heves zivatarok nagy szél kíséretében huszonnégy Tolna vármegyei településen adtak munkát a tűzoltóknak. A Katatasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat reggelig 57 esetben riasztották a tűzoltókat műszaki mentésekhez. Egy transzformátor is...

bővebben

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap