Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
KORVIN / ÓRA-ÉKSZER
Süli János: képviselőként van még elég feladat, elemi érdek a paksi beruházás
PAKS-PRESS - Az ATV Híradójának röviden nyilatkozott a lemondásáról Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, aki a paksi bővítésért volt felelős. Azt mondta: a két miniszter kritikájának nincs köze a lemondásához, és ezek a kritikák őt nem...
Kiegészítő felvételt hirdettek képzésekre az otthon is végezhető munkára
PAKS–PRESS – Elsősorban a hátrányos helyzetű emberek kiegészítő kereseti lehetőségeként ajánlottak képzéseket a szekszárdi Kolping Iskolában tartott sajtótájékoztatón, szerdán. Az állami normatívákból ingyenes, szakmajegyzék szerint oktatásban elősorban a kertész –és...
Paks II.: Megkezdődött az új blokkok területén a talajelőkészítés
A Paks II. Zrt. az elmúlt hetekben számos kulcsengedélyt, köztük a létesítési engedélyt is megszerezte, a területen pedig megkezdődött az alapozáshoz szükséges talajelőkészítő munka. Teherautók, dózerek, kotró- és más munkagépek dolgoznak a Paksi Atomerőmű épületeitől...
Az emberek energia válságot megélve, jobban figyelnek az atomenergiára
PAKS-PRESS – Felértékelődött az atomenergia szerepe az energiaválság idején, jóllehet azok az érvek, amelyek az atomenergia mellett szólnak, nem változtak, ugyanakkor tisztázni kell, hogy az erőműveket időnként karban kell tartani – mondta dr. Kovács Antal a...
Pekárik Géza: bőven van tennivalónk az év hátralévő részében
PAKS-PRESS - Jelenleg is tart az egyes blokk középhosszú főjavítása a paksi atomerőműben, és más egyéb javítások és rekonstruciók is várnak ránk még ebben az évben – mondta a Társaság előtt álló feladatokról Pekárik Géza vezérigazgató a Társadalmi Ellenőrző...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Egy csésze kávé
TÁRNOK MAJA dietetetikussal
– Miért érdemes kimchit enni? A koreai konyha egyik legismertebb kincse, a kimchi, nemcsak ízletes, hanem rendkívül egészséges is. Ez az erjesztett káposztából és zöldségekből készült étel tele van probiotikumokkal, amelyek támo-gatják a bélflórát és az emésztést.
Magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalmának kö-szönhetően hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, miközben az erjedés során keletke-ző hasznos vegyületek gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek. Ráadásul a kimchi kapszaicint is tartalmaz (a csípős változatokban), amely serkentheti az anyagcserét és segíthet a test-súlykontrollban.
A kimchi különlegessége, hogy természetes erjedési folyamat során alakul ki az egyedi íze és jótékony hatása. Hogyan fogyasszuk? A Paks Press Facebook oldalán elolvashatjátok. (Maja.)