Paks II: gyakorlati oktatók képzése kezdődik
Legfrissebb

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

- Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja

- Atomenergia - a zöld energia világában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks II: gyakorlati oktatók képzése kezdődik

2017. december 05. 15:39:42  nyomtatási kép


Budapest, 2017. december 5., kedd – (PAKS-PRESS) – A Paks II. Projekthez olyan instruktorokat képezünk, akik majd részt vesznek a további szakemberképzésben, a szükséges szakembergárdát a szükséges időben biztosítani tudjuk – mondta Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár az IIR Magyarország, „EnKon 2017” energia-konferencián, az Aquaworld Resort Budapest Szállodában, kedden. 


Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója jelenti:


Az átalakuló villamos-energia rendszer magyarországi és régiós hatásairól elhangzott előadás után Aszódi Attila a Paks II. projekt megvalósításának fontosabb részleteit, hazai és nemzetközi vonatkozásait osztotta meg a többségében energetikával foglalkozó szakemberek előtt.  


A Projektről szóló helyzetjelentésében megerősítette, hogy 2018-ban a Paks II. Társaság kéri a létesítési engedélyt, ez mintegy 200 ezer oldalnyi dokumentum elkészítését igényli. 

- A közel hétezer különféle engedélyből eddig több mint háromszázat már megszereztek, jogerős környezetvédelmi és telephely-engedéllyel is rendelkeznek – mondta el.


Ugyancsak a következő év elején már megkezdődik a felvonulási épületek kialakítása. Első lépcsőben irodák, kiszolgáló üzemek, műhelyek, szerelő üzemek, tároló helységek, konyha és étkező épül, de legalább ennyire fontos az építéshez szükséges két betonkeverő üzem elkészítése is. 

- A két blokk építéséhez mintegy egymillió köbméter betont használnak fel – közölte.


Szavai szerint közel 1100 szakemberre lesz szükség a blokkok üzemeltetéséhez, ez nem okoz gondot – jelentette ki. Mint fogalmazott, a Paks II. Társaságnál jelenleg 350 ember dolgozik, ezt kell majd kibővíteni, ehhez adottak lesznek a feltételek. Első lépésben olyan instruktorokat fognak képezni, akik majd részt vesznek a további szakemberképzésben - fűzte hozzá Aszódi Attila.


A december 5-6-a között tartandó budapesti konferencián összefoglaló hangzik el az év legfontosabb energetikai és üzleti eseményeiről, a Nemzeti Energiastratégia cél- és eszközrendszeréről, a megújuló energia hasznosításának helyzetéről, valamint az atomenergia szerepéről. 


Képünkön: Aszódi Attila beszél a IIR Magyarország, „EnKon 2017” energia-konferencián.

(A szerző felvétele.) +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű