Térségfejlesztési javaslattal áll elő a Jobbik
Legfrissebb

- Milliárd- és milliós pénzekről születtek döntések

- Süli János: engedélyezhető tervek készülnek

- A követendő európai példa: Paks II.

- A Magyarországi nemzetiségek bizottságát tájékoztatták

- Százmilliós vízelvezetés-beruházás készült el Nagydorogon

- Mezőföldvíz Kft: az önkormányzatoknak a zsebükbe kell nyúlniuk

- Nem veszélyezteti a paksi erőművet a Duna alacsony vízállása

- Nukleáris reneszánszról kell beszélnünk

- Tervezett karbantartás az egyes blokknál

- Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben

- Nukleáris energetikai csúcstalálkozó

- Megkezdődött a Városháza energetikai felújítása

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Térségfejlesztési javaslattal áll elő a Jobbik

2018. január 26. 11:21:04  nyomtatási kép


Paks, 2018. január 26., péntek (PAKS-PRESS) – Az atomerőmű harmincöt kilométeres körzetét, mintegy 80 települést érintő területet kiemelt vállalkozásfejlesztési övezetté kell nyilvánítani – erre tesz javaslatot a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Parlamentben – mondta el Bencze János a Tolnai 3. sz. választókerület képviselőjelöltje paksi sajtótájékoztatóján, pénteken.

 

- A Jobbik kiáll a korrupciómentes atomerőmű bővítés mellett, továbbá azzal a javaslattal áll elő, hogy az atomerőmű harmincöt kilométeres körzetét, mintegy 80 települést érintő területet kiemelt vállalkozásfejlesztési övezetté kell nyilvánítani – erről Bencze János a Tolnai 3. sz. választókerület képviselőjelöltje beszélt paksi sajtótájékoztatóján.

 

Bencze János hangsúlyozta, azt szeretnék, hogy a paksi bővítés azoknak hozzon hasznot, aki a térségben élnek, azokat a vállalkozásokat szeretnék erősíteni, amelyek legalább három éve a térségben dolgoznak, adókedvezménnyel segítenék őket, az anyagi-szellemi tőke a fejlesztés után is tovább élne a térségben. A korábbi harminc kilométeres megnevezett körzetet azonban 35 kilométeresre bővítenék, ezzel további településeket és vállalkozásokat szeretnének helyzetbe hozni – fogalmazott.

 

Mint kiemelte, fontosnak tartják az útvonalak megerősítését is, hogy az erőműépítéshez jobb közlekedési lehetőségeket biztosítsanak. Szeretnénk megerősíteni a németkéri és a nagydorogi utakat is, mert mint mondta, ezen utak javításának koncepciójával eddig nem találkoztak.

 

A képviselőjelölt, kérdésre válaszolva elmondta, hogy a következő, négyéves program alapjai még kidolgozás alatt állnak, de alapvetően a paksi beruházás lenne a mozgató erő a választókerületben.   

 

Arra a felvetésre, hogy Kepli Lajos képviselő szerdán, a Jobbik parlamenti frakciója nevében úgy nyilatkozott: „kormányra kerülve, valamennyi szerződést felül fogunk vizsgálni, ahogy az eddig meghozott döntések és az elköltött milliárdok szükségességét is, az indokolatlan titkosításokat fel fogjuk oldani, és ennek fényében döntünk a beruházás további sorsáról” a Paks-Tamási térség jobbikos jelöltje azt mondta, hogy a Jobbik, csak tiszta szerződést szeretne látni. - Leülnénk az orosz féllel tárgyalni, amit lehet, nyilvánosságra hoznánk – tette hozzá.

 

Majdnem hónapra pontosan, még négy évvel ezelőtt, Vona Gábor pártelnök paksi sajtótájékoztatóján azt mondta, „a Jobbik következetesen kiállt a paksi bővítés ügye és az orosz technológia mellett is, Magyarországon, középtávon szükség van az atomenergiára, mert a zöld energiák nem képesek egyelőre az ellátás biztonságát garantálni” – némileg ez, a korábbi álláspont eltér a mostani nyilatkozatoktól - Bencze János azt mondta, az „atomenergiát támogatjuk, az energiabiztonságra Magyarországnak szüksége van."  +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű