Heringes Anita folytatná a munkát a Parlamentben
Legfrissebb

- Süli János miniszter a fejét fogta

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Heringes Anita folytatná a munkát a Parlamentben

2018. február 15. 16:34:50  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. február 15., csütörtök (PAKS-PRESS) – Az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként indulok április 8-iki országgyűlési választásokon  - jelentette be Heringes Anita (MSZP) képviselő paksi sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

 

A szövetség, amelyhez tartozik, 10 százalékos küszöböt kell átlépnie, hogy a Parlamentbe jusson. Azzal is számolnia kell, hogy esetleg képviselőként majd a saját miniszterelnökével kell szembe mennie Paks ügyében. Nem túl jó kezdet, de egy ilyen kezdetre a jelenlegi állás szerint kevés az esély.  

 

Mint ismeretes, Heringes Anita 2014-ben az MSZP listás helyéről került képviselőként a Parlamentbe. Döntése szerint ismét folytatná a képviselői munkát, amennyiben a választók bizalmát elnyeri.

 

Mint fogalmazott, az elmúlt négy évben végzett munkája alapján ez egy jogos kérés, a város illetve a térség olyan képviselője szeretne lenni, aki nemcsak a beruházással foglalkozik, hanem az itt élő emberekkel. - Az erőmű-beruházás fontos kérdés, támogatom - tette hozzá.

 

Arra a kérdésre, hogy az utóbbi években az MSZP, illetve a Karácsony Gergely vezette Párbeszéd finoman is szólva, nem támogatták a bővítés ügyét, úgy fogalmazott, hogy ezek a pártok támogatták, de kérdéseikre nem kaptak megfelelő válaszokat – mondta. Szavai szerint, többször is kísérletet tett arra, hogy a „titkolózás” megszűnjön.

 

 - Amennyiben megválasztanak, szólnék az utakért, az ivóvízhálózatért, az egészségügyért, kell egy olyan képviselő, aki a körzet embereiért tesz, hogy nekik jobb legyen – fogalmazott Heringes Anita.

 

Elmondta, a pártszövetség listáján a 24. helyen szerepel, ez három hellyel jobb, mint négy évvel ezelőtt, hogy ez mire elég 2018-ban, úgy válaszolt, szeretne egyéni képviselőként nyerni, vagy listán bejutni.

 

Az MSZP-Párbeszéd, pártszövetség miniszterelnök-jelöltjéről szólva elmondta, Karácsony Gergelyt, mint miniszterelnök-jelöltet támogatom, „egy nagyon jó ember”, ugyan nem mindenben egyezik meg a véleményünk, mondjuk egy százalékban nem, ez az atomerőmű bővítés ügye…, de ebben az a szép, hogy színes a pártszövetség, aki jobban meggyőzi a másikat, az lesz a végleges döntés – tette hozzá Heringes Anita.

 

Mint ismeretes, Karácsony Gergely szerint „Orbán Viktor eladta a lelkét egy nagy tál lencséért az oroszoknak, drága az atomenergia, a beruházásból nem a magyar adófizetők járnak jól.”

 

Heringes Anita azzal is számol, hogy esetleg nem lesz képviselő. „Nem születünk képviselőnek” – mondta, ebben az esetben a civil szférában helyezkedik majd el, nem aggódom – jelentette ki. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű