Napközis Erzsébet Tábor a nyári szünetben
Legfrissebb

- MAVIR: új erőművekre lesz szükség

- A közbiztonságért

- Környezetünkért

- Önkormányzat: személyi kérdések, kitüntetések, szervezeti módosítások

- Ismét Város napja, Pakson

- A fogyatékkal élőkért

- Nekem Paks a hazám

- Gazdaságosak és biztonságosak lesznek az új atomerőmű-blokkok

- Véget ér a paksi bizonytalanság

- Süli János a körzet országgyűlési képviselője

- Tovább növekedett a bíróságok munkája

- Süli János: következetesen állok a fejlődésünk mellett

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Napközis Erzsébet Tábor a nyári szünetben

2018. március 19. 11:53:42  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. március 19., hétfő (PAKS-PRESS) – Minden eddiginél jobb lehetőséget kínál a nyárra a Napközis Erzsébet Tábor programja, de csak akkor, ha sikeres pályázatot tud benyújtani a Kistérségi Szociális Központ. Ennek feltétele, hogy legyen elegendő jelentkező.

 

Paks Város Önkormányzata a hatályos jogszabályokban foglaltak szerint 2018-ban is megszervezi a nyári gyermekfelügyeletet az iskolai szünet idejére, azoknak a paksi lakóhelyű gyermekek részére, akiknek szülei munkavégzésük miatt nem tudnak gondoskodni napközbeni ellátásukról.

 

Az idei évben az önkormányzat, illetve a Kistérségi Szociális Központ a pályázni kíván a Napközis Erzsébet Tábor programra. 

Amennyiben az egyes hetekre megfelelő létszámú jelentkező lesz, úgy lehetőség adódik napi háromszori étkezés biztosítása mellett, színesebb programokkal teli, az iskolák falain kívüli, ingyenes táboroztatásra - mondta el az önkormányzat Intézményfenntartó Csoportjának vezetője, hétfői sajtótájékoztatóján.

 

Debreceniné Polgár Eszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az igényfelmérő lapok 2018. március 19-től lesznek elérhetőek a gyermekek iskoláiban, az igényfelmérés után az intézményeiken keresztül az érintetteket értesítést kapnak a pontos részletekről. 


A pályázat csak abban az esetben lesz sikeres, ha turnusonként, legkevesebb 20 gyermek részvételét tudják biztosítani. A tábor a résztvevők számára napi háromszori ingyenes étkezést is nyújt.


A gyermekeket buszokkal szállítják majd a város több pontjáról a táborba. Terveznek a cseresznyés-pusztai lovasudvar programjain kívül még sárkányhajós kirándulást, Domboriba.

 

Az Erzsébet Tábor a tervek szerint június 18-án nyitja meg kapuit, az utolsó turnus augusztus 31-én zár. Hétköznaponként, hétfőtől, péntekig tart nyitva, reggel nyolctól, tizenhat óráig. A programokban lesz kalandpark, lovaskocsikázás, lovaglás, csapatépítés, állatsimogató, barkácsolás, kincskeresés, és madárbarát kertet is kialakítanak. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű