Véradás a Polgármesteri Hivatalban
Legfrissebb

- Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

- Külföldi nyelvi kurzus

- Tizenöt év alatt legalább 4000 megawatt pótlása szükséges

- Szerződés a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítéséről

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Véradás a Polgármesteri Hivatalban

2018. május 17. 10:49:36  nyomtatási kép


Paks, 2018. május 17., csütörtök (PAKS-PRESS) – Hosszú kihagyás után, Kovács Sándor alpolgármester kezdeményezésére újra véradást szerveztek a Magyar Vöröskereszt Paks Városi Szervezetével együtt a Paksi Polgármesteri Hivatalban 2018. május 17-én, csütörtökön.

 

A véradáshoz több szervezet és intézmény is csatlakozott, többek között a TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft, a Paksi Rendőrkapitányság, a DC Dunakom Zrt., a Pákolitz István Városi Könyvtár, a Fortuna Rádió, a Paksi FC Kft és a PSE munkatársai is részt vettek a véradáson.

 

Az önkormányzat több alkalommal szervezett már jótékonysági akciót, ez a véradás is ennek sorába épül, amikor ezt szerveztük én is elhatároztam, hogy adok vért, most életemben először – mondta Kovács Sándor alpolgármester. Örömömre szolgál, hogy sokan csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez, és külön öröm az is, hogy egyik kollégámnak most közvetlenül is segíthetek – mondta el.

 

A Vöröskereszt paksi szervezete az önkormányzattól külön helyiséget is kap a közeli jövőben, ezzel a szervezetnek telephelye is lesz az Építők útján, ahol irodai és egyéb adminisztratív munkákat is elvégezhetnek, közel tíz év kihagyás után – tette hozzá az alpolgármester. 

 

A rendőrség fontosnak tartja az együttműködést, az embereken való segítést, fogalmazott a városi rendőrkapitány, annak okán, hogy a véradáson a rendőrség munkatársai is részt vesznek, sőt dr. Kuti István maga is ad vért, immár negyedik alkalommal. Mint mondta, négy-hat rendőr veszt részt a mai hivatali véradáson.

 

Gulyás Katalin, a Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója azt mondta, hogy gyakran fordul elő, hogy kiszállás körülményei között szervezhetik meg a véradást. A hivatalok, cégek, más munkahelyek szívesen állnak az ügy mellé, most a paksi Polgármesteri Hivatal is ilyen.

 

- Az utóbbi idők véradási hajlandósága Pakson nagyon jó, a város mindig is kiemelt véradási helynek számított, évente négy alkalommal, így a művelődési házban, az atomerőműben, iskolákban, és mostantól a Polgármesteri Hivatalban is tudtunk véradást szervezni. Keressük is az új lehetőségeket, mert így jobban remélhető, hogy minél többen szánják magukat rá erre a nagyon is emberi segítségre – fűzte hozzá Gulyás Katalin.

 

Képünkön: Kovács Sándor alpolgármester ad vért a Paksi Polgármesteri Hivatalban szervezett véradáson, 2018. május 17-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű