Rövidesen beszüntetheti az adást a Fortuna rádió
Legfrissebb

- Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

- Testületi döntések

- Szabó Péter: gyarapodó jövőt építhetünk Szent István örökségéből

- Bemutatkoztak a Deák Ferenc Egyesület jelöltjei

- A Paksi Képtár felírható receptre

- Valótlanok a Duna vízének felmelegedéséről szóló hírek

- Könyvben a város jelene, jövőképe

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Nem jelent biztonsági kockázatot a vízhőmérséklet

- Szezonnyitó sajtótájékoztató a Paksi Fc-nél

- Október 13-ra tűzték ki a választásokat

- A klímavédelmi célkitűzéseket Paks II-vel lehet teljesíteni

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Rövidesen beszüntetheti az adást a Fortuna rádió

2018. július 10. 06:54:31  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. július 10., kedd (PAKS-PRESS) – Egyéves jogi procedúra után a másodfokú bíróság elutasította a rádió fellebbezését, ezzel 96.3-as frekvencia használati joga a Fortuna rádió számára 2018. augusztus 17-én megszűnik.

 

A Médiatanácsnak szándékában áll kiírni az új pályázatot, de annak törvényes menete a kiírástól számítva a pályázat elbírálásáig körülbelül 200 nap, az újabb pályázat lezárultáig a Fortuna rádiónak be kell szüntetnie az adást. A Fortuna rádió vezetése gazdasági okok miatt azon gondolkozik, hogy a hátralévő időszakot sem tölti ki.

 

A Fortuna rádiót működtető Rádió 96.3 Kft. 2018. augusztus 17-ig szóló ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkezik, azonban 2018. augusztus 17-én éjfélkor elhallgat a Fortuna rádió.


- Ez még előbb is megtörténhet, mert a tulajdonosi kör még eldönti, hogy van-e értelme addig is sugározni az adást – közölte a Paks-Press Hírügynökséggel július 9-én, a késő esti órákban, Strasszer Andrea ügyvezető.

 

Az elhúzódó bírósági ügy miatt a Rádió 96.3 Kft. júniusban újabb 60 napos hosszabbításért folyamodott, amelyet a Médiatanács a 2018. június 26-ai testületi ülésén megszavazott, 2018. október 16-ig engedélyezett és azt határozatba foglalta. A Rádió ügyvezetőjét a szerződés aláírásáról írásban értesítette, az aláírás időpontját viszont 2018. július 5-ére datálta.

 

Mint a kiadott közleményben olvasható, július 4-én viszont megérkezett a bírósági ítélet a Médiatanács és a Fortuna rádió részére is: a másodfokú bíróság elutasította a rádió fellebbezését, az elutasítás alapja - a méltán képzett jogi szakemberekből álló - NMHH (Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság) határozatában tévesen írt jogorvoslati lehetőségről szóló tájékoztatásban szereplő hiba, amelyre hivatkozással utasította el a bíróság a rádió keresetét, formai hibára hivatkozva. Újabb fellebbezésnek helye nincs, így a rádió bírósági ügye egy év után lezárult.

 

Az ítélet kézhezvétele után a Médiatanács július 4-én telefonon tájékoztatta a Rádió tulajdonosát, hogy az ügyvezető ne jelenjen meg a másnapi szerződés aláíráson, mivel lezárult az ügy.


A rádió ügyvezetője írásban kérte a Médiatanács jogászát, hogy számára írásban indokolják meg, hogy miért nem engedélyezik annak a szerződésnek az aláírását, amelyről a Médiatanács mai napig érvényes határozatot hozott, azt vissza nem vonta, nem mellesleg a szerződés aláírása azért nem történt meg a bírósági döntés előtt, mert az NMHH aktuális kollégája "nem ért rá". Az írásos indoklást telefonon megígérték, de a rádió ügyvezetője azt azóta sem kapta meg.

 

Mint azt a közlemény hangsúlyozza, a rádió célja a hosszabbításokkal az volt, hogy a bírósági ügy lezárása után addig tudja még működtetni a Fortuna rádiót, amíg a Médiatanács újra kiírja a Paks 96.3 MHz-re a frekvenciapályázatot, illetve azt megpályázza, és esetleg megnyeri.


A rádió tulajdonosi körét úgy tájékoztatták, hogy a Médiatanácsnak szándékában áll kiírni az új pályázatot, de annak törvényes menete a kiírástól számítva a pályázat elbírálásáig körülbelül 200 nap, így a rádiónak az augusztus 17-ig szóló engedélyével a zsebében esélye sincs arra, hogy ne kelljen elhallgatnia az újabb pályázat lezárultáig.

 

A rádió ügyvezetője az elmúlt egy év alatt többször hangsúlyozta, hogy amennyiben el kell hallgatnia a rádiónak, úgy bontani kell az érvényben lévő reklám-, műsortámogatási és egyéb szerződéseket, el kell bocsátani a 20 fős stábot, leáll a technika - mindezek újra összekovácsolása, beindítása órási munka és nem biztos, hogy sikerrel jár.

 

2018. augusztus 17-én éjfélkor elhallgat a Fortuna rádió. A tulajdonosi kör még eldönti, hogy van-e értelme addig sugározni az adást – áll Strasszer Andrea közleményében. 


Képünkön: Tóth Alexandra (j.1). műsorvezető, mögötte Strasszer Andrea ügyvezető a Fortuna rádió stúdiójában, adás közben, 2017. március 29-én. Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű