TEIT-nap a paksi atomerőműben
Legfrissebb

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

- Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja

- Atomenergia - a zöld energia világában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


TEIT-nap a paksi atomerőműben

2018. október 04. 13:06:10  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. október 4., csütörtök (PAKS-PRESS) – A tízéves szerződés megújítására is készülve közös napot szervezett az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Társadalmi Ellenőrző és Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT). A programra a szervezet tizenhárom településéről, 250 résztvevő, iskoláskorú és felnőtt lakosok, valamint a szervezet polgármesterei jöttek el, 2018. október 4-én.

 

A TEIT vendégei ma betekintést nyerhettek a paksi atomerőmű működésébe, ellátogattak az atomerőmű Karbantartó és Gyakorló Központjába, ahol előadást hallgathattak meg az RHK Kft, a Magyarországon keletkező radioaktív hulladékok kezelője és tárolója működéséről, és aktuális feladatairól, a Paks II Zrt. munkájáról, továbbá játékos vetélkedőkön vehettek részt. 


Az atomerőmű Múzeumát is felkeresték, ahol gépjármű-bemutatókat tartottak, fizika-programokkal, kincskereséssel várták a résztvevőket.

 

A vendégeket Dr. Kovács Antal, az atomerőmű kommunikációs igazgatója köszöntötte. Szavai szerint fontosak ezek a találkozások az atomerőmű környékén élő települések lakóival.


A tudományos és a kulturális programról Gáncs István, a TEIT szervezetének alelnöke azt mondta, hogy még nem volt arra példa, hogy mind a tizenhárom település képviselő-testületének tagjai, vezetői és a lakosság egyszerre eljött volna.

 

Felidézte, hogy a rendező TEIT szervezet 10 éve, az atomerőművel kötött szerződése az idén lejár, ez a megállapodás együttműködésben tartja a feleket, a körzetben élő több mint hatvanezer ember megfelelő információkhoz jut az együttműködés során.

 

Ebben folyamatosságot ígért a szervezet alelnöke. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy előkészítés alatt van a Paks II. szervezettel is megkötendő szerződés, amelynek alapja a paksi atomerőművel kötött megállapodás lehet.

 

Képünkön:

Belső kép: Gyerekek, felnőttek a TEIT napon.

Külső kép: A gyakorló központ megtekintésére indulnak a TEIT nap részvevői.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű