A legtehetségesebb fiatal zeneművészeket díjazta az MVM Csoport
Legfrissebb

- Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

- Testületi döntések

- Szabó Péter: gyarapodó jövőt építhetünk Szent István örökségéből

- Bemutatkoztak a Deák Ferenc Egyesület jelöltjei

- A Paksi Képtár felírható receptre

- Valótlanok a Duna vízének felmelegedéséről szóló hírek

- Könyvben a város jelene, jövőképe

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Nem jelent biztonsági kockázatot a vízhőmérséklet

- Szezonnyitó sajtótájékoztató a Paksi Fc-nél

- Október 13-ra tűzték ki a választásokat

- A klímavédelmi célkitűzéseket Paks II-vel lehet teljesíteni

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A legtehetségesebb fiatal zeneművészeket díjazta az MVM Csoport

2018. november 21. 14:44:20  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Budapest, 2018. november 21., szerda - Tizenegyedik alkalommal vehették át a zeneművészet legkiemelkedőbb fiataljai a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott.

 

A magyar zeneművészet meghatározó szereplőiből álló zsűri döntése alapján idén a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájában Balogh Máté zeneszerző, Dolfin Benedek cselló-, Demény Balázs, Horváth Benedek és Kovács Gergely zongoraművész, valamint Könyves-Tóth Mihály trombitaművész, Pataki Bence basszus, bassz-bariton operaénekes, Rafael Mário jazz-zongoraművész, Rajna Martin karmester, valamint Tomasz Máté Milán csellóművész vehette át a fejenként kétmillió forint támogatással járó díjat.

 

A Junior Prima Díj az MVM Csoport számára az egyik leginkább kiemelkedő társadalmi ügy. Nem véletlen, hogy az elmúlt évtizedben már több mint száz rendkívül tehetséges fiatal zeneművésznek nyújthattuk át az elismerést és az ezzel járó anyagi támogatást. Közülük sokan ma már a nemzetközi zenei élet elismert szereplői. Tudjuk, hogy a tehetségek támogatása a legjobb befektetés, az eddigi eredmények pedig maximálisan visszaigazolták törekvéseinket – mondta Kóbor György az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

A Junior Prima Díj zsűrijének tagjai a szakma kiválóságai közül kerülnek ki. A zsűri elnöke dr. Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.

 

Évről évre egyre nehezebb helyzetbe kerül a zsűri a díjazottak kiválasztásakor. Ugyanakkor ez azt mutatja számunkra, hogy hihetetlenül gazdag ez az ország az ifjú tehetségekben, nagyon komoly a zeneművészeti utánpótlás hazánkban. Korábbi díjazottjaink nem csak Magyarországon, hanem külföldön is kiemelkedő művészeknek számítanak, a világ legnevesebb hangversenytermeit töltik meg zenével. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a magyar zeneművészet az új generációk tekintetében is a legmagasabb színvonalat képviseli – tette hozzá dr. Vigh Andrea a zsűri elnöke.


2018-ban a zsűri tagja volt Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, Binder Károly Erkel-díjas zeneszerző, zongorista; Boldoczki Gábor Liszt-díjas trombitaművész, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongorista, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész, Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező;  Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, valamint Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester.

 

Képünkön: Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában Budapesten

Budapest, 2018. november 20. Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a fiatal zeneművészek Junior Prima Díjak átadási ünnepségén a Művészetek Palotájában (Müpa) 2018. november 20-án. MTI/Máthé Zoltán. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű