Gerjen a fejlődés útjára állt
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Gerjen a fejlődés útjára állt

2018. december 19. 11:17:06  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Gerjen, 2018. december 19., szerda – Közmeghallgatást tartott Gerjen község önkormányzata, amelyen közel hetven lakos vett részt. A polgármester beszámolt az év főbb eseményeiről.

 

Romhányi Károly a rendelkezésre álló pályázatok alakulásáról, a kivitelezések ütemezéséről is tájékoztatott, kedden. Ezek közül kiemelte, hogy a TOP pályázat keretén belül elnyert 52 millió forintos támogatást az egészségház kialakítására fordítják, decemberben indult meg a kivitelezés és várhatóan február végén adják majd át rendeltetésének. Az egészségügyi intézményben innentől kezdve az orvos, fogorvos és védőnő egy helyen áll majd rendelkezésre.

 

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az iskola-energetikai korszerűsítésre 48 millió forintot fordítanak, a projekt a kivitelezői közbeszerzés előtt áll. Az óvoda és a bölcsőde megújulásához közel négyszáz millió forint áll rendelkezésre, szintén pályázati pénzekből, a tervezés folyamatban van, az atomerőmű térségfejlesztési pályázata 15 millióval segíti az eszközbeszerzést az Egészségházhoz. Ez február végére megtörténhet.

 

Romhányi Károly beszámolójában kitért a komp-kishajó ügyére is. Mint tájékoztatott, a kishajó műszaki vizsga előtt áll. Szólt arról is, hogy Gerjenben, az idei évben számos programot szerveztek, a Duna-Rock programot, a Lovasnapokat, a Falunapot, de voltak más rendezvények is.


Szólt arról is, hogy bankautomata járul hozzá a lakosság komfortérzetéhez, mint ahogyan a megjavított utak, járdák is. Elkészültek a ravatalozó megújításával is ebben az évben. 

 

A polgármester a közmeghallgatáson hangsúlyozta, hogy a község fejlődése érdekében tovább figyelik a pályázati lehetőségeket és az önkormányzat mindent megtesz a község gyarapodásáért. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű