Gerjen a fejlődés útjára állt
Legfrissebb

- Suzuki Barta: tízmilliókat fizetünk a város költségvetésébe

- Önkormányzat, nagyadózói fogadás

- Paks II.: sikeres bírálatra készülnek

- Süli János miniszter ünnepi beszéde Borjádon

- Szabó Péter: sikeres várost építünk

- Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

- Az elkerülő út sok fejtörést okoz

- Rövidesen elkezdi idei országjáró körútját a Paks II.

- A tiszta, okos és megfizethető energiára alapoz az új nemzeti energiastratégia

- Új feketególyapár foglalta el a bekamerázott gemenci fészket

- Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit

- Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Gerjen a fejlődés útjára állt

2018. december 19. 11:17:06  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Gerjen, 2018. december 19., szerda – Közmeghallgatást tartott Gerjen község önkormányzata, amelyen közel hetven lakos vett részt. A polgármester beszámolt az év főbb eseményeiről.

 

Romhányi Károly a rendelkezésre álló pályázatok alakulásáról, a kivitelezések ütemezéséről is tájékoztatott, kedden. Ezek közül kiemelte, hogy a TOP pályázat keretén belül elnyert 52 millió forintos támogatást az egészségház kialakítására fordítják, decemberben indult meg a kivitelezés és várhatóan február végén adják majd át rendeltetésének. Az egészségügyi intézményben innentől kezdve az orvos, fogorvos és védőnő egy helyen áll majd rendelkezésre.

 

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az iskola-energetikai korszerűsítésre 48 millió forintot fordítanak, a projekt a kivitelezői közbeszerzés előtt áll. Az óvoda és a bölcsőde megújulásához közel négyszáz millió forint áll rendelkezésre, szintén pályázati pénzekből, a tervezés folyamatban van, az atomerőmű térségfejlesztési pályázata 15 millióval segíti az eszközbeszerzést az Egészségházhoz. Ez február végére megtörténhet.

 

Romhányi Károly beszámolójában kitért a komp-kishajó ügyére is. Mint tájékoztatott, a kishajó műszaki vizsga előtt áll. Szólt arról is, hogy Gerjenben, az idei évben számos programot szerveztek, a Duna-Rock programot, a Lovasnapokat, a Falunapot, de voltak más rendezvények is.


Szólt arról is, hogy bankautomata járul hozzá a lakosság komfortérzetéhez, mint ahogyan a megjavított utak, járdák is. Elkészültek a ravatalozó megújításával is ebben az évben. 

 

A polgármester a közmeghallgatáson hangsúlyozta, hogy a község fejlődése érdekében tovább figyelik a pályázati lehetőségeket és az önkormányzat mindent megtesz a község gyarapodásáért. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű