Elindulhat az elektromos kerékpáros közlekedés
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Elindulhat az elektromos kerékpáros közlekedés

2019. január 23. 13:46:18  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 23., szerda - Két darab elektromos kerékpárt tesztüzemben használhatnak a Polgármesteri Hivatal dolgozói munkaidőben, a városban történő rövidtávú közlekedéshez. A járműveket Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón mutatta be 2019. január 23-án. Öt ilyen kerékpárt később a lakosság is térítésmentesen használhat.

 

Paks Város Önkormányzata stratégiai partnerként vesz részt a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló eGUTS (Electronic and Green Urban Transport Systems) projektben, amely a fenntartható városi közlekedés népszerűsítésére irányul.

 

A projekt arra törekszik, hogy nyolc dunai városban, régióban és azon túl is kihasználja az e-mobilitás lehetőségeit. Ehhez a meglévő, 22 partnerből álló hálózat innovatív eGUTS szabványokat dolgoznak ki az e-mobilitást támogató városok számára az APP intelligens eszköz kiépítésére, fejlesztésére, különböző kísérleti projektek megvalósítására és tesztelésére. E tevékenységek az úthasználati és parkolási irányelvekre, a töltőállomásokra, a bérleti helyekre is kiterjednek.

 

- Pakson a Duna Hotel melletti parkolóban egy kombinált elektromos töltőt is kihelyeztek, amely elektromos autók és elektromos rásegítővel felszerelt kerékpárok egyidejű töltését teszi lehetővé – tájékoztatta az újságírókat Szabó Péter polgármester.

 

Szavai szerint a paksi atomerőművel közösen, a város több pontján újabb töltőállomások felszerelését tervezik. A Szent István tértől, a lakótelep központi parkjáig létesülnek állomások. - Jelenleg a rendszer tesztelése történik – fűzte hozzá.

 

Elmondta, hogy a két új kerékpár a Paksi Polgármesteri Hivatal dolgozóinak a munkaidőben áll majd rendelkezésére, városban történő rövidtávú közlekedéshez. - Az új hivatali közlekedési alternatíva hozzájárul a dolgozók egészségmegőrzéshez, csökkentve a folyamatos ülést, két keréken intézhetik vele ügyeiket – jegyezte meg.

 

Kiemelte, hogy a járműveket könnyű hajtani, mert a pedelec kerékpár elektromos rásegítéssel rendelkezik. Ezeket is tekerni kell a haladás érdekében, csak ha kívánjuk, akkor az elektromotor is besegít.

 

A Protheus Holding Zrt. által beszerzett jármű maximális sebessége 25-30 km/h, hatótávolsága 80 km, miután az elektromotor ennyit tud megtenni, ezután csak saját erőből lehet hajtani. A használatot digitális kijelző is segíti, ez mutatja a sebességet, a hatótávot és a töltöttségi szintet.

 

Képünkön: a kerékpárokat Szabó Péter polgármester mutatta be sajtótájékoztatón, szerdán.

 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű