2019. prioritásai
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


2019. prioritásai

2019. január 24. 06:00:11  nyomtatási kép

2019. prioritásai: klímaváltozás, fenntarthatóság és munkahelyek

- A Magyar Atomfórum Egyesület közleménye

 

(PAKS-PRESS/OS) Budapest, 2019. január 24., csütörtök – Az európai nukleáris ipar szervezete, a FORATOM – amelynek az Atomfórum Egyesület is tagja – vezetői ismertették a szervezet 2019 évi munkájának központi témáit.

 

Rámutattak, az atomenergia megkerülhetetlen a klímavédelemben. Az atomenergia CO2 kibocsátása alacsony és megbízható alapellátást biztosít. Már az EB is megerősítette, a megújulók mellett számítanak az atomenergiára a karbonmentes energiarendszerben. Az idén a FORATOM 3 témára koncentrál:

 

Klímaváltozás - A nukleáris ipar továbbra is részt vesz a széndioxid-kibocsátáscsökkentési programokban, bemutatva, hogyan segíti az atomenergia a célok elérését, mialatt ott és akkor biztosítja a megfizethető villamos energiát, ahol, és amikor erre szükség van.

 

Fenntarthatóság - A FORATOM szerint a fenntarthatósági döntéseknek a teljes termelési ciklust jellemző objektív kritériumokra (pl. földterület használata, a nyersanyagok elérhetősége és a légkörszennyezés) kell támaszkodni, s nem előítéletekre. Ebben az atomenergia előnye, hogy nem igényel nagy földterületet, sem nagy mennyiségű nyersanyagot működéséhez.

 

Munkahelyek - A FORATOM hangsúlyozza, hogy az európai nukleáris ipar sok munkahelyet tart fenn. E témában átfogó tanulmány készül. A magasan képzett munkaerő megtartása érdekében széleskörű összefogással szeretnék a fiatal generációt bevonni az atomenergetikába.

 

A közlemény teljes szövege:

http://www.atomforum.hu/foratom/FORATOM_201901.htm
   

Kiadó: Magyar Atomfórum Egyesület +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű