Graffiti pályázat
Legfrissebb

- Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

- Testületi döntések

- Szabó Péter: gyarapodó jövőt építhetünk Szent István örökségéből

- Bemutatkoztak a Deák Ferenc Egyesület jelöltjei

- A Paksi Képtár felírható receptre

- Valótlanok a Duna vízének felmelegedéséről szóló hírek

- Könyvben a város jelene, jövőképe

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Nem jelent biztonsági kockázatot a vízhőmérséklet

- Szezonnyitó sajtótájékoztató a Paksi Fc-nél

- Október 13-ra tűzték ki a választásokat

- A klímavédelmi célkitűzéseket Paks II-vel lehet teljesíteni

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Graffiti pályázat

2019. március 01. 11:26:46  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. március 1.,  péntekJoó László (Joe) és csapata, a InkSane Colors grafittis csapat nyerte a pályázatot. Molnár Ferenc születésének 140. évfordulója alkalmából Paks Város Önkormányzata tavaly pályázatot írt ki graffiti művészek számára, a KRESZ-park aszfalt pálya melletti falfelületének dekorálására.

 

A Szabó Péter polgármester és a kiíró Turisztikai, Városmarketing és Kommunikációs Csoport tagjai alkotta ad hoc bírálóbizottság a győztes pályamunkát sajtótájékoztató keretében hirdette ki és mutatta be.

Paks Város Önkormányzata Molnár Ferenc születésének 140. évfordulója alkalmából tavaly pályázatot írt ki graffiti művészek számára, a KRESZ-park aszfalt pálya melletti falfelületének kidekorálására.

A pályázat során elkészített műveknek kötődniük kellett a Pál utcai fiúk regény/film történetéhez, emlékezetes momentumaihoz. 2019. február elején lezárult a KRESZ-parkban található falfelületre meghirdetett pályázat.

 

A felhívásra több mint egy tucat pályamunka érkezett, érdekes módon nem volt vállalkozó szellemű paksi pályázó, viszont az ország sok részéből (Budapest, Vác, Fertőszentmiklós, Kecskemét, Dunaújváros), sőt még a Felvidékről, Szlovákiából is küldtek be pályamunkát. A Szabó Péter polgármester és a kiíró Turisztikai, Városmarketing és Kommunikációs Csoport tagjai alkotta ad hoc bírálóbizottság a győztes pályamunkát sajtótájékoztató keretében a mai napon kihirdette és bemutatta.

 

A győztes pályamunkát a film ihlette, a dunaújvárosi InkSane Colors formáció nevében Joó László (Joe) nyújtotta be. A jelenleg háromfős csapat Dunaújvárosban már letette a névjegyét, amikor tavaly a Római városrész bástyafalát gondolták újra és várostörténeti fotók nagyított másolataival díszítették ki. Joó László az InkSane Tetováló Stúdióban dolgozik, emellett a közismert BeatKOHO nevű hip-hop formáció énekese.

 

A tavasz folyamán ütemezik a pályamunka falra kerülését és a tervek szerint a Város hete programsorozat keretében megtörténhet ennek az újragondolt falfelületnek a hivatalos átadása. A győztes pályázó a mű elkészültét követően 200.000 Ft pénzbeli díjazásra jogosult.

 

A helyszín a választott témával úgy függ össze, hogy valamikor régen ez a paksi játszótér is amolyan grund volt, mint a Pál utcai fiúké. A századfordulón itt volt Grünwald Salamon paksi fakereskedő Duna-parti fatelepe, a közelében a két világháború között épült gőz hengermalom azóta lebontott épülete. Aztán a második világháború után sokáig a TÜZÉP vállalat telephelye üzemelt itt, amelyet 1979-re elköltöztettek és a gyermekek nemzetközi éve alkalmából modern játszótér épült a paksi fiataloknak.

 

Szinte minden munkát társadalmi munkában végeztek a paksi vállalatok és a költségvetési üzem dolgozói, majd 1980-ban a játszótérhez elkészült a tér nevét adó KRESZ-park is. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű