Ismerkedő délután a leendő katolikus óvodával
Legfrissebb

- A paksi atomerőmű a Tudományok Fővárosában

- A növekvő energiaigény miatt szükség van a Paks II.-re

- Indul a lakótelepi központi park rekonstrukciója

- Orosz tanácsadó program paksi szakembereknek

- Hernádi Norbert és Hetzmann Albert tájékoztatója

- Hosszú távon szükség van az atomenergetikára

- Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója

- Felelős döntés az atomenergia hosszútávú alkalmazása

- Tina

- Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt

- Antóni Józsefné és Kovács István sajtótájékoztatója

- Új kutyamenhely épül Paks-Hegyespusztán

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Ismerkedő délután a leendő katolikus óvodával

2019. március 04. 20:49:42  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. március 4., hétfő - Nem várt, hatalmas érdeklődés kísérte a 2019. szeptember 1-én induló Katolikus Óvoda ismerkedő délutánját a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium ebédlőjében megrendezett találkozón. A gyermekek játszhattak a leendő óvónénikkel, a szülők pedig tájékoztatást kaptak az újonnan induló óvodáról. Az óvoda, a katolikus iskola alintézménye lesz.

 

A leendő óvodavezető, Heszné Rauth Ildikó a Paks-Press Hírügynökségnek elmondta, április 23-án, illetve 24-én lesz a beiratás. Mint fogalmazott, arra is lehetőség lesz, hogyha valaki át akarja hozni a gyermekét abból az óvodából, ahová eddig járt, megteheti. A tervek szerint egy kis- és egy „vegyes” csoporttal indulnak, mintegy ötvenes létszámmal. Az épület négy csoport befogadására képes, fokozatosan emelik majd a csoportszámokat, ha igény mutatkozik rá, esetleg újraterveznek, de biztosat erről még nem tudott mondani.

 

Arra a kérdésre, hogy vallásosság miként jelenik majd meg a nevelési programban, úgy válaszolt, hogy a didaktikus elemek között megtalálhatók lesznek az étkezés kezdő és záró részében az imádságok, vizuálisan a szakrális jelképek. Feldolgoznak bibliai történeteket, alakzataikban hangsúlyt kap, hogy nem a mesevilág elemeivel találkoznak.

 

Bevezetik a Franz Kett német pedagógus nevéről ismert Kett-módszert, amelynek lényege, hogy az ember testi-lelki-szellemi egység, aki elválaszthatatlan kapcsolatban van kortársaival és környezetével, egy belső személyi központtal, amely képessé teszi őt életfolyamatának vezetésére. A Religionspädagogische Praxis (RPP) bevezetőjében, Kett leírt megfogalmazása szerint a valláspedagógiai gyakorlat, az RPP Istenben látja az abszolút értelem- és létalapot, benne gyökerezik az ember eredete és célja is. - Benne van léte, minden lehetőségével és teljesítményével – fogalmaz.

 

Koósz Roland, a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium és a leendő óvoda intézményvezetője a szülők előtt elmondta: az új óvoda megfelel a mai modern intézmény működési elveinek. Ismertette az óvoda épületének részeit, 700 négyzetméteres területen ad helyet a gyerekeknek. Más alapvető helyiségek mellett orvosi és sószoba, fejlesztőhelyiség, kétrészes udvar és sok egyéb kényelemmel ellátott felszerelés várja a kicsiket. - Megőrzik a régi épület patinás elemeit is – tette hozzá.

 

Bemutatkoztak a leendő óvoda pedagógusok és dajkák is, Vasadiné Kiss Tímea, Heiszler Istvánné, Hanol Ágnes, Kovács Andrea és Lukács Józsefné.

 

Képünkön: Koósz Roland, a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium vezetője ismerteti a fontosabb tudnivalókat az intézmény ebédlőjében megrendezett találkozón, 2019. március 4-én.

(Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű