Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit
Legfrissebb

- A paksi atomerőmű a Tudományok Fővárosában

- A növekvő energiaigény miatt szükség van a Paks II.-re

- Indul a lakótelepi központi park rekonstrukciója

- Orosz tanácsadó program paksi szakembereknek

- Hernádi Norbert és Hetzmann Albert tájékoztatója

- Hosszú távon szükség van az atomenergetikára

- Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója

- Felelős döntés az atomenergia hosszútávú alkalmazása

- Tina

- Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt

- Antóni Józsefné és Kovács István sajtótájékoztatója

- Új kutyamenhely épül Paks-Hegyespusztán

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit

2019. március 11. 17:08:43  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS/MTI) Szekszárd, 2019. március 11., hétfő – Egy hónapos letartóztatásba helyezte a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn azt a 19 éves férfit, aki a gyanú szerint múlt pénteken megölt egy hatéves kislányt Szekszárdon – közölte a járásbíróság szóvivője hétfőn, Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

 

Kovács Ildikó hozzátette: a letartóztatás indoka többek között az eljárás sikere meghiúsításának és a tanúk befolyásolásának veszélye. A bíró azt is elrendelte, hogy a gyanúsítottat később egy hónapra át kell szállítani az Igazságügyi Elmemegfigyelő Intézetbe. A letartóztatást elrendelő végzés nem jogerős, a férfi védője fellebbezett.

 

Az áldozat holttestét péntek este hét óra előtt nem sokkal találták meg rendőrök a szekszárdi Séd patak medrében, miután édesanyja bejelentette eltűnését.

 

Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a gyanúsítottat, aki a kislány unokabátyja volt, szombaton reggel vették őrizetbe.

 

Ismertetése szerint az áldozat és az elkövető édesapja testvérek; a két család március 2. óta lakik egy közös udvarral rendelkező, Patak utcai házban. A gyanúsított családja szívességből járult hozzá a kislány családjának lakáshasználatához.  

 

A szóvivő közölte: az elkövetés előtt a férfi egyelőre nem tisztázott indokkal elhívta magával a kislányt, és az utca mögött folyó patak mentén lévő töltésen haladt vele. Ezután egy nagyobb tárggyal bántalmazta, amivel legalább hat ütést mért a kislány fejére. A férfi, amikor értesült a holttest megtalálásáról, öngyilkosságot kísérelt meg.

 

Kiss Yvette kérdésre válaszolva elmondta: a bűncselekmény részleteiről a nyomozás jelenlegi szakaszában és kegyeleti okból nem adnak tájékoztatást, az indítékok vizsgálják.

 

Hozzátette: a gyanúsítottnak pszichés állapota miatt a bíróság 2017 őszén elrendelte a cselekvő képességet részleges korlátozó gondnokságát, gondnoka egyik szülője volt. A férfivel szemben korábban folyt és jelenleg is folyamatban van eljárás vagyon elleni bűncselekmények miatt.

 

Az ügyészség közleménye szerint a bűncselekmény 10 és 20 év közötti szabadságvesztéssel sújtható, életfogytiglani büntetés azonban nem szabható ki, mivel az elkövető még nem töltötte be 20. életévét. +++

 

Képünk a rendőrségi szemlén készült, a helyszínen. A rendőrség felvétele. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű