Az elkerülő út sok fejtörést okoz
Legfrissebb

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

- A régió is szerephez jut a Paks II. projektben

- EP-választás: Kövér László, lakossági fórum

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Az elkerülő út sok fejtörést okoz

2019. március 13. 19:03:15  nyomtatási kép

 

Képviselő-testületi ülés

 

(PAKS-PRESS) 2019. március 13., szerda – PAKS – A partnerségi ügyek kérdései között a tehermentesítő út aktualitásai kerültek a figyelem középpontjába a város önkormányzatának képviselő-testületi ülésén, szerdán.

 

A tehermentesítő út, Vácika dűlő területére eső részén közel harminc partnerségi bejelentkezés történt, mint ismeretes, a legtöbben az út közelségét kifogásolják. Az ott lakó közösség egy része a korábbi változatot tudná támogatni, 900 támogató aláírás is érkezett arról, hogy a Pálma Lovasudvar is sérelmezi a nyomvonalat.

 

A Fehérvári út és a Toldi Miklós utca közötti részében érdekeltek is a nyomvonal közelségét vették fel, az önkormányzat eleget téve a lakossági kérésnek továbbítja ezeket az észrevételeket. A testületi ülés előtt a lakosság egy csoportja ebben az ügyben felkereste a polgármestert és a segítségét kérték. Az önkormányzat keresi a megoldási lehetőségeket.

 

A lakótelepi központi park kivitelezése is naprenden volt, a lehetőségek szerint májusban kezdődne el, két ütemben, a Kishegyi útnál indul a kivitelezés, de mivel az úszótelkeken lévő tulajdonosok üzlete magán területen van, ezért egyeztetés és megegyezés szükséges, az önkormányzat ezeken a részeken is magára vállja a felújítás költségeit. Az önkormányzat biztosítja az üzletek folyamatos elérhetőségét, a felújítás ideje alatt is.

 

Dr. Ságh Beáta még tavaly tájékoztatta a testületet, hogy befejezi tevénykenységét. Az önkormányzat dr. Palkó Ágnest támogatja egy előszerződés keretében, az ősz folyamán már a paraxissal, addig helyettesítéssel láthatja el a munkáját.

 

A testületi ülésen Barnabás István a nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármester bejelentette, hogy két fontos évforduló előtt állnak, a paksi önkormányzat a 30 éves kapcsolatról Reichertshofennel, Kézdivásárhellyel pedig tizenöt éves testvérvárosi szerződésről emlékeznek meg méltó módon. Kézdivásárhelyre holnap utazik önkormányzati delegáció, hogy a március 15-i ünnepet együtt töltsék el. +++

 

  


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű