Szabó Péter: sikeres várost építünk
Legfrissebb

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

- A régió is szerephez jut a Paks II. projektben

- EP-választás: Kövér László, lakossági fórum

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Szabó Péter: sikeres várost építünk

2019. március 15. 14:46:39  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. március 15., péntek - Ezen a tavaszon egész Európa sorsáról döntünk, nemet kell mondanunk határaink megnyitására, az önálló, szuverén nemzetállamok eltörlésére, az ezeréves európai keresztény kultúra tudatos feladására, arra a zavaros emberképre, mely egyre több Nyugat-európai államban törvényes támogatást is kap – mondta Paks polgármestere a Szent István téren rendezett központi ünnepségen, pénteken.

 

Szabó Péter beszédében kiemelte, hogy a forradalom ünnepe azoké, akik közel engedik azt szívükhöz, akik személyes életükben büszkén élik és továbbadják ’48 lelkületét, tiszta értékrendjét. Hozzátette: legalább szimpatizálnia kell a forradalommal annak, aki rá akar eszmélni a márciusi ifjak lelkületére.

- Az elnyomott ember szabadságvágyára, a kifosztottak mindent elsöprő bátorságára, az ifjak lendületére és a tapasztaltak bölcsességére, a tiszta szívűek bátor hazaszeretetére, és a nemzeti összefogás felemelő, megtisztító, új utakra vezető örömére van szükség – fogalmazott.

 

Kiemelte, hogy minden forradalom valami újat hoz, olyat, ami megnyithatja a fejlődést, növekedést, gyarapodást a társadalom széles rétegei előtt.

 

– Minden forradalom megújít. Megújít a múlt sekélyes, tartalmát veszített gondolataitól, bevett szokásaitól. A forradalom új utakat nyit meg, melyre a bátrak, vagyis a változni tudók és akarók lépnek. De csak azokból lesz forradalmár, akik nem csak erősek, hogy nemet mondjanak a rosszra, az embertelenre, de elég bölcsek is ahhoz, hogy felismerjék az új irányt. 1848 hőseiben mindez együtt volt jelen. Ezt is örökségül kaptuk tőlük, mely örökséget időről időre használnunk kell – fűzte hozzá Szabó Péter.

 

Szavai szerint most újra igent kell mondanunk országunk és nemzeti érdekeink megvédésére, a családok megerősítésére, a fejlődésre, mely évek óta jelen van régiónkban, hazánkban és most már egyre láthatóbb formában, városunkban is. A város aktuális teendőire is kitért Szabó Péter.

 

Mint mondta, az elmúlt években elvégzett közös munka hamarosan kézzelfogható gyümölcsöket hoz. Városunkban a hetvenes, nyolcvanas évekhez hasonló robbanásszerű infrastrukturális fejlődés kezdődik az idei évben.

 

- Olyan felújítások és építkezések indulnak, vagy már folynak, melyek egyszerre szolgálják a paksi családok, fiatalok és idősek életminőségének javítását. Mindez az elkövetkezendő években mindannyiunk számára jelentős változást hoz. De mindez csak akkor lesz siker nekünk, paksiaknak, ha mi, a város lakói befogadjuk és megéljük a változást, melyből fejlődő, gyarapodó, sikeres várost adunk és építünk egymásnak, gyermekeinknek, unokáinknak. Ez viszont csak azzal az értékrenddel, belső tartalommal sikerülhet, amit a márciusi ifjak szívéből tanulhatunk. Igen, most lesz igazán szükségünk bátorságra, alázatra, önmérsékletre, összefogásra, városunk önzetlen szeretetére – mondta el.

 

Szabó Péter végezetül azt kívánta, hogy a 48-as forradalomnak ne csak ismerői, vagy szimpatizánsai legyünk. Váljunk személyes befogadóivá, akik büszkén vallják és megélik családjaik, hazánk és városunk javára a forradalmárok immár örökre tiszta és fiatal lelkületét. +++

 

Képünkön: Szabó Péter, Paks polgármestere mond beszédet a Szent István téren rendezett központi ünnepségen, 2019. március 15-én. (Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű