Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói
Legfrissebb

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

- Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

- A járványhelyzetben is jól teljesít a hazai erőműpark

- A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

2019. április 17. 13:44:30  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. április 17., szerda – A Tolna Megyei Balassa János Kórház betegei után a paksi székhelyű Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálatának rászoruló ügyfelei számára szerveztek gyűjtést a Paks II. Atomerőmű Zrt. munkavállalói.

 

Paks térségében élő, nehéz helyzetben lévő családok gondjain igyekszik enyhíteni most véget ért jótékonysági akciójával a Paks II. Atomerőmű Zrt. kollektívája. A kommunikációs igazgatóság által koordinált akció nyomán egy hónap alatt összegyűlt több százezer forintnyi adományt Mittler István kommunikációs igazgató adta át Borbás Lászlónak, a Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálat igazgatójának.

 

Az intézményvezető, megköszönve a Paks II-es munkavállalók adományait, elmondta: több rászoruló családnak jelent komoly segítséget a felajánlott összeg.

 

A társaságnál már több jótékony célú akció zajlott, a dolgozók gyűjtöttek gyógykezelésre szoruló kollégának, krízishelyzetbe került paksi családnak, a megyei kórház gyermekosztályán ápolt kis betegeknek. Ezek nyomán született meg az elhatározás: olyan szervezetet keresnek, amely közvetlen kapcsolatban van nehéz helyzetben élőkkel, ismeri a problémáikat. Így esett a választás a paksi járás településein működő Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálatára, amelynek ügyfelei között van számos olyan család, ahol elkel a segítség.

 

A gyűjtés egy hónapon keresztül zajlott a társaság budapesti és a négy paksi telephelyén – tájékoztatott Mittler István. A kommunikációs igazgató azt mondta, 2017-ben, amikor az új atomerőművi blokkok tervezésével, építésével és üzemeltetésével megbízott társaság irányítását új menedzsment vette át, a cég súlypontja Paksra helyeződött át. Ez abban is megnyilvánul, hogy a Pakson és térségében zajló eseményeknek, kezdeményezéseknek nagyobb figyelmet szentel a Társaság.

 

– A belső kommunikációs csatornákon felhívjuk munkatársaink figyelmét az ilyen akciókra, például legutóbb a Te szedd! akcióra ösztönöztük őket. Ugyancsak bátorítjuk a Paks II. Zrt. dolgozóit az önkéntes véradásra. Ahogy tavaly, úgy idén is két alkalmat szervezünk a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével közösen. - Azok a munkatársaink, akik donorként nyújtanak segítséget másoknak, pótszabadságot kapnak – részletezte Mittler István.

 

A kommunikációs igazgató arról is tájékoztatott, hogy az idei első Paks II-es véradás – ami természetesen minden segítő szándékú véradó számára nyitott – 2019. április 24-én délelőtt lesz Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban. (x) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű