Képviselő-testületi döntések
Legfrissebb

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

- Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

- A járványhelyzetben is jól teljesít a hazai erőműpark

- A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Képviselő-testületi döntések

2019. április 24. 23:08:21  nyomtatási kép

 

 

Képviselő-testület: kápolna, vagyongazdálkodás, közlekedés, óvoda –és iskolavezetők, kitüntetések

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. április 24., szerda – A Rókus kápolnával kapcsolatos interpellációval kezdődött a paksi képviselő-testület szerdai ülése. A közel harminc tételből azt a négyet levették a napirendről, amely Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt. gazdasági ügyeit és jogi környezetét szabályozza, ezekre a kérdésekre rövidesen visszatérnek. A testület személyi ügyekben is döntéseket hozott és kitüntetéseket adományoztak.

 

A Rókus kápolna közvetlen közelében épülő ingatlan jelentősen megváltoztatja a környezetet. A testületi ülésen a polgármester és a képviselők is egyetértettek abban, hogy Paks egyik öröksége kerülhet veszélybe. Barnabás István alpolgármester interpellációjában utalt arra, hogy az építkezés súlyosan árt a településképnek. Mint az előzmények áttekintésénél elhangzott, az engedélyt a város főépítésze adta ki még 2015-ben, 2017-ben a kiadott településképi vélemény sem kifogásolta az építkezést, annak papírjai, illetve dokumentációi is, az építési szabályzat alapján rendben voltak. Ugyanakkor a készülő épület látványa sokakban visszatetszést keltett és az is lehetséges, hogy a tervrajzok nem adták vissza a már most látható valóságot.

 

A Rókus utcai kápolna melletti épület építési engedélyét az építésügyi hatóság adta ki Szekszárdon, és nem a paksi önkormányzat illetékességéhez tartozott. A testületi ülést követően Szabó Péter polgármester bejelentette, hogy a Szekszárdi Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályához fordul a Rókus kápolna mellett épülő ház miatt.

 

A képviselő-testület a továbbiakban a helyi közlekedés növekvő arányú deficitjéről tárgyalt. Évről-évre közel tízmilliós nagyságrendben támogatja az önkormányzat a buszközlekedést, miután a veszteségek arról szólnak, hogy egyre kevesebb az utas. Azt remélik, hogy az elektromos buszjáratok elindítása javíthat a helyzeten. Szeretnék, hogy az elektromos buszok oda is eljussanak, ahol eddig nem volt tömegközlekedés.

 

Az önkormányzat továbbra is támogatja az ingatlanok felújítását. A panelépületek közel kilencven százaléka már megújult, a hagyományos épületek esetében folytatódik a program, a pénzkeretek nem változtak, de átcsoportosíthatók. Az energia-hatékonysági projektek esetében a felújítás ötven százalékos támogatást élvez, eddig szinte minden pályázó nyert.

 

A vagyongazdálkodás aktuális kérdései között jelentős hangsúlyt kapott, hogy Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt. feladatokat vállaljon át a Hivataltól. Ehhez jogi hátteret kívántak teremteni. A testületi ülésen nem kapott minősített többséget a javaslat, miután Horváth Zoltán, Girst Ádám és Barnabás István képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Arról döntöttek, hogy ebben a témakörben további információk birtokában visszatérnek a következő ülésen.

 

A Mezőföldvíz Kft ügyében ismét felmerült a támogatás ügye. Most megerősítették azt a döntést, hogy közel harmincmilliós tétellel hozzájárulnak a működés fenntartásához, ez az összeg részarányos, de továbbra is szeretnék elérni, hogy a társ-önkormányzatok is fogyasztási részesedésük alapján járuljanak hozzá a költségekhez.

 

A katolikus óvoda szeptemberi indulásához egy köznevelési szerződés megkötéséről döntöttek, majd alapítványok támogatása szerepelt a napirendek között.

 

A képviselő-testület személyi kérdésekben is döntéseket hozott. Ülnököket választottak, majd intézményvezetői pályázatokat véleményeztek.

 

Zárt ülésen döntöttek arról, hogy Paksi Bezerédj Általános Iskola igazgatói helyén támogatják Kovácsné Pál Krisztina pályázatát, a kinevezés azonban a tankerület hatásköre. Az I. István Szakképző Iskola tagintézmény-vezetői helyén szintén támogatták Sárosdi Bettinát.

 

A Paksi Bóbita Bölcsőde és Konyha, a Paksi Benedek Elek Óvoda és a Paksi Napsugár Óvoda vezetői helyekre az önkormányzat nevezhet ki elöljárót. A döntések értelmében, a felsorolás sorrendjében öt évre szóló megbízást kapott Lukácsi-Magyar Melinda, Bosnyák Zoltánné, Molnár Adrienn.

 

Kitüntetések adományozásáról is döntés született. Gyermekeinkért díjban részesül a pedagógus napon Ziliziné Petrik Klára és Nagy Márta. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű