West Hungária Bau Kft. alapkőletételi ünnepség Pakson
Legfrissebb

- A klímavédelmi célok atomerőmű nélkül nem teljesíthetők

- Paks FM néven, egy éves a helyi rádió

- Testületi maraton – sajtótájékoztató

- Képviselő-testületi ülés – személyi döntések

- Képviselő-testületi ülés – közmeghallgatás

- Karácsonyi ajándék nyugdíjasoknak

- A tavasz végére kinyithat a bölcsőde

- Szívesen jótékonykodnak a Paks II. munkavállalói

- Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord

- Az Európai Unió kiáll az atomenergia mellett

- Karácsonyi cipősdoboz adománygyűjtés

- A gázvezetékek javítására várnak a Táncsics utcában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


West Hungária Bau Kft. alapkőletételi ünnepség Pakson

2019. május 30. 14:07:06  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. május 30., csütörtök – Kitűzött kormányzati szándék, hogy a hazai források felhasználásával a helyi munkaerő piacra építő cégeket az állam támogassa, a közel száz ilyen szerződés és intézkedések a magyar vállalkozások iránti elkötelezettséget bizonyítják – mondta a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára Pakson, csütörtökön.

 

Bodó Sándor a West Hungária Bau Kft. alapkőletételi ünnepségen tartott beszédben kiemelte, hogy Magyarországon az építőipar dinamikus fejlődésnek indult, a növekedés mértéke eléri a 48 százalékot, a magyar gazdaság fejlődése pedig 5,3 százalék. 

- A hazai vállalkozások az állam támogatásának köszönhetően ma már több ezer embernek adnak munkát – tette hozzá az államtitkár.

 

A West Hungária Bau Kft. már ismert cég Pakson, 2015 szeptemberétől az Atomerőmű területén karbantartási munkákat látnak el. A Kft. fő tevénysége a lakó- és nem lakó épületek építése. A cég paksi lakatos üzemcsarnoka szeptember végére készül el.

 

Paks polgármestere az alapkőletételi ünnepségen megjelentek előtt hangsúlyozta, a város életében fontos, hogy olyan nagyvállaltok, cégek jelenjenek meg Pakson, mint West Hungária Bau Kft.

– A város fejlődése szempontjából szükség van azokra a vállalatokra, amelyek a közösség fejlődéséhez járulnak hozzá adójukkal, és a munkahelyteremtéshez – fogalmazott Szabó Péter.

 

A cég paksi, területi igazgatója, Szabó Dusán azt hangsúlyozta, hogy a szeptember végére elkészülő csarnokkal új élet kezdődik a cég történetében. A beruházás megvalósításával egy 1700 négyzetméteres, napelemrendszerrel felszerelt csarnokban 42 dolgozó kezdi majd el a munkát. Hozzátette, a paksi atomerőmű igényeit jobban ki tudják majd szolgálni és számítanak majd a Paks II projekthez fűződő feladatokra is.  

 

Képünkön:

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. május 30., csütörtök – Bana János alpolgármester, Szabó Dusán területi igazgató, Bodó Sándor a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, Szabó Péter polgármester, (b.-j.) a magyar állam 900 millió forintos vissza nem térítendő támogatásáról szóló oklevéllel a West Hungária Bau Kft. paksi telephelyének alapkőletételének ünnepségén, a paksi Ipari Parkban, 2019. május 30-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű