Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója
Legfrissebb

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

- Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

- A járványhelyzetben is jól teljesít a hazai erőműpark

- A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója

2019. szeptember 17. 18:53:15  nyomtatási kép

Önkormányzati választások, 2019.

 

Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 17., kedd - Kudorné Szanyi Katalin a négyes, és Barnabás István, a hatos választókerület képviselő-jelöltjei jövőbeli terveikről beszéltek a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) kedden tartott sajtótájékoztatóján.

 

Képviselőként, választókerületemben élő és élhető lakótelepet teremtek, és megújítom az Ürge-mezei parkot – mondta el Kudorné Szanyi Katalin. Szavai szerint az eddig megígért, de meg nem valósult terveket valósítana meg, így az Építők útja, Tölgyfa utca, Árnyas utca teljes felújítását tervezi, az elkészült részfelújításokat felülvizsgáltatná, és úgy alakítaná át, hogy azok megfeleljenek a lakók igényeinek.


Átfogó zöldfelületi programról is szólt. Ebben szerepel a fásítás, padosítás a lépcsőházak előtt, parkokat alakítana át, azért, hogy a babakocsit toló kismamák ugyanolyan jól érezzék ott magukat, mint az idős emberek, akik nyáron a panellakások melege elől az árnyas helyeken keresnek felfrissülést.


A képviselő-jelölt kis közösségi tereket alakítana ki a lakótömbök között, a meglévő játszótereket bővíteni szeretné, és mint fogalmazott, a „sehová nem vezető járdákat” megszüntetné.


- Az Ürge-mező padjai, játékai, a szemetesek, esőbeállók szinte használhatatlanok, a híd egész évben zárva van – ezeket sürgősen helyre kell állítani, ahogy a tanösvényt is – jelentette ki.


 

Barnabás István a hatos választókerületben haladéktalanul végrehajtatná azokat a felújításokat, amelyek tervei készen állnak, de mint fogalmazott, a jelenlegi vezetés szándékosan halogat: a Kurcsatov 2. tömbbelső-felújítást és a Központi Park felújításának 1. ütemét. Továbbá, tömbkülső programot is indítana.


Ugyancsak a tervei között szerepel, hogy a Kurcsatov 2. tömbbelső, azaz a Wiegner-Babits utcákhoz látna azonnal és a Kurcsatov 3. tömbbelső, vagyis a Babits-Barátság utcák már megtervezett megújítása megtörténjen, 2020-2021-ben. Úgy folytatta, hogy a Kurcsatov 4. tömbbelső, az utca déli oldalán végig tervezése 2020-ban, a felújítása 2021-2022-ben már valóság legyen.


Barnabás István a Központi park 1. ütem, felújítását is azonnal megkezdené. A Központi park 2. ütem felújításban újratervezésre lenne szükség, hogy minél nagyobb zöldfelület legyen és megépítése megvalósuljon 2021-2022-ben.


A jelölt arról is beszélt, hogy a Barátság úti rendelő felújításának munkálatait befejezné. A tömbkülső program elindítaná, azért, hogy a tömbházak utca felőli oldalai is olyan állapotba kerüljenek, mint a tömbbelsők.

A képviselő jelölt a Teller Ede utcai telek tulajdonjogát rendeztetné és az útburkolat is megvalósulhatna, a Kurcsatov utcában útfelújítást tervez.


Szólt arról is, hogy a Csengey Művelődési Központot az igényeknek megfelelően átterveztetné, és ennek megfelelően majd gondoskodni kell az átépítésről. Képünkön: Kudorné Szanyi Katalin, Barnabás István és Heringes Anita polgármester-jelölt (b.-j.) az ürgemezei tónál aktuális feladatokról beszélnek, 2019. szeptember 17-én. 

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű