Egyensúlyi költségvetést készítenek elő
Legfrissebb

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

- „Atomkor - 75 év az emberek szolgálatában”

- A Duna Aszfalt az új paksi híd kivitelezője

- Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk

- A hazai energiaforrások megléte a legbiztonságosabb

- Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat

- Babazászló a Városházán

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

2020. február 06. 18:06:55  nyomtatási kép

 

Gazdasági bizottság ülése(PAKS-PRESS) Paks, 2020. február 6., csütörtök – Ulbert Sándor, az Önkormányzat Gazdasági Bizottságának elnöke nem számít teljes körű képviselői elfogadásra a 2020-as költségvetés tárgyalásakor, de mint fogalmazott, lesz a városnak költségvetése, amelyben a korábbi gyakorlatnak megfelelően a bevételek és a kiadások egyensúlyban lesznek, biztosított lesz a város működőképessége és nagyösszegű beruházásoknak is lesz fedezete.

 

Tizenhét napirendi ponttal készült a Gazdasági Bizottság az Önkormányzat február 12-iki, költségvetési tárgyalására, ezt előkészítendő tárgyalnak a bizottság tagjai. Mint azt Ulbert Sándor, a bizottság tárgyalási szünetében a Paks-Press-nek elmondta, felkészült anyagokkal, konstruktív tárgyalásra készültek.

 

- Egyelőre azt látjuk, nincs olyan része a költségvetésnek, amit a gazdasági bizottság ellenzéki tagjai ne kifogásoltak volna. Ezek után előre vetíthető, hogy nem lesz a költségvetésnek tizenkét képviselői igen szavazata – fogalmazott a bizottság elnöke.

 

A Gazdasági Bizottság ülésén résztvevő Szántó Zoltán alpolgármester szavai szerint a költségvetést alapjaiban határozzák meg a korábban vállalt kötelezettségek és működési biztonság. A várhatóan 25,6 MRD főösszeget tartalmazó költségvetésből közel a felét fejlesztésekre és beruházások fedezetére fordítja majd a többségi koalíció.

 

A mintegy 12 milliárdos fejlesztések és beruházások jelentős részét a tervezési kiadások határozzák meg, de példaként említette, hogy jut forrás a Kápolna utcai bölcsőde és a Kamaramozi megvalósítására és a Vácika utcai rekonstrukcióra is. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű