Polgármesteri közlemény

Polgármesteri közlemény

2020. március 16. 18:29:35  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) – Paks, 2020. március 16., hétfő - Védőintézkedéseket rendeltek el az ügyfélfogadás és az ügyintézés rendjéről a paksi Polgármesteri Hivatalban, az erről szóló dokumentumot hétfőn este juttatták el a Paks-Press Hírügynökséghez.

 

A kiadott dokumentum szerint - tekintettel a Magyarország Kormánya által 2020. március 11. napján kihirdetett veszélyhelyzetre-, védőintézkedéseket rendelnek el:

 

A Hivatal belső szervezeti egységeinek vezetői, minden olyan ügyben, ahol jogszabály nem írja elő kötelező jelleggel a személyes kapcsolattartást az ügyféllel, és az adott ügy intézéséhez nem feltétlenül szükséges az ügyfél hivatalban való megjelenése, olyan kapcsolattartási rendet kötelesek az ügyfelekkel együttműködésben kialakítani és alkalmazni, ami mellőzi a hivatali munkavállalók és az ügyfelek közvetlen találkozását, érintkezését.

 

Ügyfélfogadás minden esetben kizárólag a földszinten kijelölt ügyféltérben történhet, a volt hulladékszolgáltatói irodában.

Kérik az ügyfeleket, hogy a személyes ügyintézést, megjelenést mellőzzék, elsődlegesen telefonon és e-mailben érdeklődjenek a www.paks.hu weboldalon található hivatali elérhetőségeken, továbbá ügyeiket elektronikusan szíveskedjenek intézni. Az ehhez szükséges tájékoztatás szintén megtalálható a honlapon. Személyes ügyintézésre kizárólag halaszthatatlan esetekben kerítsenek sort – áll a dokumentumban.

 

Közölték azt is, hogy az intézményeket a következő napokban fokozatosan kézfertőtlenítővel látják el, melyek beszerzése folyamatban van. A házasságkötések megtartása kizárólag a törvényben meghatározott minimális résztvevői létszámmal lehetséges (anyakönyvvezető, házasulandók, két tanú).

A 60 év feletti csoportvezetőktől és osztályvezetőktől otthonmaradást és rendelkezésre állást várnak el. A többi 60 évet betöltött hivatali munkavállaló otthon maradhat és a munkavégzés alól mentesítve a fizetését megkapja.

A Hivatalt minimális működésre rendelkezik be, azokat a feladatokat, amelyek ellátása nem szükséges, most nem aktuális, azokat a vezetők ütemezzék át, halasszák el – írták.

 

Az iparosított és hagyományos technológiával épült ingatlanok korszerűsítésére kiírt pályázatok előkészítését és beadását a személyes egyeztetések csökkentése okán visszavonásig felfüggesztik.

 

Az önkormányzati hatáskörben gyakorolható méltányosságot gyakorolnak minden olyan esetben, amikor az ügyintézésében a határidők és egyéb hiányok későbbiek folyamán orvosolhatóak.

Az esetleges hatósági karanténba került személyek ellátása az önkormányzat feladata.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanok helyiségeiben (pl.:Prelátus) valamennyi önkormányzati és magáncélú rendezvény elmarad.

A polgármesteri és képviselői személyes fogadóórákat nem tarják meg a képviselők telefonon és online kereshetőek. A településrészi ügyfélszolgálati irodák visszavonásig zárva maradnak.

A hivatali belföldi és külföldi kiküldetéseken való részvételeket (oktatások, értekezletek, konferenciák) visszavonásig megtiltják.

Az intézkedések célja a koronavírus járvány megelőzése, a biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése és a közösségi érintkezések számának csökkentése – áll a dokumentumban. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű