Újra nyit a Tourist Info Iroda
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 27.

- Biztonságosan üzemel a Paksi Atomerőmű a járványidőszakban is

- Összefoglaló, 2021. január 26.

- Alig volt hatással a járvány az áramfogyasztásra

- Összefoglaló, 2021. január 25.

- Atomerőmű: tanulságos és eredményes év volt

- Összefoglaló, 2021. január 22.

- Összefoglaló, 2021. január 21.

- A Hivatal készséggel állt az újságírók rendelkezésére

- Összefoglaló, 2021. január 20.

- Összefoglaló, 2021. január 19.

- Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Újra nyit a Tourist Info Iroda

2020. június 05. 14:54:46  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. június 5., péntek – Ma délután két órától ismét várja a látogatókat és az érdeklődőket a Tourist Info Iroda a Szent István tér 14/C. szám alatt – erről a nyitással egyidőben tájékoztatták a helyi sajtó munkatársait a helyszínen, pénteken.

 

Szabó Péter polgármester a megnyitás előzményeiről szólva elmondta: a korábban, 2015 szeptemberében megnyitott Turisztikai Információs Irodát, mely az Agricum helyitermék-bolttal működött együtt a Szent István téren az üzlet bezárása miatt el kellett költöztetni.

 

Paks Város Önkormányzatának a Tourist Info Iroda ideiglenes áthelyezéséről gondoskodnia kellett arra az időszakra, amíg a véglegesnek szánt, Bazársoron megvásárolt három középső iroda felújítása megtörténik. Az ideiglenes helyszín kiválasztásánál is fontos szempont volt, hogy az iroda az óvárosban, az Erzsébet Nagy Szálloda, a Paksi Városi Múzeum és a Duna-parti sétányhoz vezető út közvetlen közelében maradhasson.

 

A helyszínválasztás tudatos volt: a város legjelentősebb vendégforgalmat lebonyolító szállodája, valamint az egyik legfőbb városi attrakció a Paksi Városi Múzeum is az óvárosban található.

 

Jelentős szempont volt a Duna közelsége is, hiszen sok turista a folyón, kajakkal, kenuval, hajóval érkezik a városba, de sokan jönnek az Eurovelo 6 úton a biciklisek, akik Géderlakról komppal érkeznek a városba a 6. számú főúton közlekedve az óvárost érik el elsőként.

 

Szabó Péter további tájékoztatása szerint a turisztikai iroda mindennapi feladatai közé tartozik többek között a belföldi és külföldi turisták versenysemleges, naprakész, átfogó informálása a helyi és környékbeli turisztikai látnivalókról, kiadványterjesztés, telefonos segítségnyújtás, statisztikák készítése, a városi honlap turisztikai aloldalának szerkesztése, többnyelvű városi és térségi kiadványok, valamint a városi turisztikai információs táblák készítése is. A Roszatom dolgozóival is kapcsolatban áll az iroda munkatársa, aki tájékoztatást küld az oroszok részére a városban zajló rendezvényekről és egyéb programokról.

 

A legtöbb érdeklődő a magyar, orosz, norvég és német turisták közül kerülnek ki. Célcsoportjukat tekintve főként diákok, külföldi és magyar munkavállalók és családtagjaik, üzleti utazásban résztvevők, valamint átutazó turisták keresik fel az irodát.

 

Mint az a tájékoztatón még elhangzott, a turisztikai információs iroda feladatköre mára már egyfajta szolgáltatói iroda szereppel is bővült. Erre leginkább az erőmű beruházás kapcsán volt szükség, így a turisták mellett a városba érkező külföldi és magyar munkavállalók és családtagjaik is betérhetnek ide és mindenre kiterjedő információt kapnak.

 

Az új helyen, a Szent István tér 14/C. szám alatt, a Bazársorral szemben Galazek Viktória irodavezető várja a turistákat és helyieket egyaránt, az üzletben elérhetőek a városi és térségi többnyelvű kiadványok, térképek, a Paksról megjelent könyvek, valamint újdonságként a város logójával ellátott ajándéktárgyak, így például póló, bögre, kulcstartó, esernyő stb. is megvásárolhatók.

Újra kapható a várossá avatás 40. évfordulója alkalmából kiadott népszerű Paks 40 – Akkor és most városismereti társasjáték is.

 

Az iroda nyitásával egyidőben az Atomcity Brand bemutató termet is megnyitják. Néhány éve egy magas minőségű, közösségi érzést, összetartozást erősítő lokális ruhamárka felépítésével indult Asztalos Norbert vállalkozása.

Mára az Atomcity Brand egyes jelei már feltűntek városszerte (borászok, autókereskedők, ruhatervezők, stb. termékpiacán), így merült fel a városi arculattal, marketing-megjelenésekkel való kooperáció gondolata.

Mindezekre figyelemmel Paks városa nyitni kíván a fiatalos trendek felé és a Tourist Info Irodában bemutató termet biztosít az Atomcity márka legújabb termékeinek, amelyeket szintén megvásárolhatnak az irodába betérők.

 

Képünk: Egy kislány, Galazek Viktória irodavezető segítségével próbál az Atomcity bemutató termében, a nyitás után, 2020. június 5-én. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű