Atomerőmű- Pandémia 1:0
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. július 28.

- Tájékoztató a Szent István Napokról és a Város Napjáról

- A Paks II. beruházás a térség fellendülését szolgálja

- Összefoglaló, 2021. július 26.

- Új szolgálatvállalási lehetőség a honvédségnél

- Pupp Réka ötödik cselgáncsban

- Összefoglaló, 2021. július 23.

- Pupp Réka: ez életem egyik legjobb éve

- Összefoglaló, 2021. július 21.

- Összefoglaló, 2021. július 19.

- Hétvégi programkínálat Pakson - összefoglaló

- Összefoglaló, 2021. július 15.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Atomerőmű- Pandémia 1:0

2020. július 09. 15:48:24  nyomtatási kép


Hétköznapi hősök testközelből – sajtótájékoztató

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. július 9., csütörtök – Fontos csatát nyertünk meg – fogalmazott az atomerőmű kommunikációs igazgatója, amikor a koronavírus - veszélyhelyzet ideje alatt történt területvezetők személyes élményeikről, a folyamatosan fenntartott biztonságról tájékoztatták az újságírókat, az atomerőmű látogató központjában, 2020. július 9-én. Az atomerőmű biztonsági szintje változatlan maradt, megszűnt a katonai háttér-támogatás, folytatódtak a karbantartások – hangzott el a tájékoztatón.   

 

Baka Zoltán, Menyhei Dávid, Pirgi Valér, Juhász Gábor, Feil Roland, Balogh Ferenc, Pálosi Attila, Pálosiné Ormai Rita, Juhász Nóra a paksi atomerőmű egyes területeinek vezető munkatársai és dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató beszélt a munkáról, a megélt élményekről, és arról a kétségtelen sikerről, hogy az atomerőmű teljesítette a rárótt kötelezettségét.

 

Dr. Kovács Antal szavai szerint a paksi atomerőmű rendelkezett a veszélyhelyzet első hetében megfelelő, már korábban meghozott intézkedési tervével és az elsők között volt az, az állami cég, amely megfelelő intézkedéseket hozott a folyamatos működés fenntartására a nemzetgazdaság szempontjából kiemelkedő áramtermelési feladatok maradéktalan ellátására. A paksi atomerőmű dolgozói tisztában voltak azzal a felelősséggel, hogy az ország villamos-energia ellátásában nem keletkezhetnek zavarok.

 

Az egyes területek munkájának folyamatos összehangolására, a munkaszervezésre, mint új kihívásokra kellett gyors és hatékony válaszokat találni, egy olyan helyzetben, amikor erre korábban nem volt példa. Az otthoni munkavégzésben, amikor a munkavállalók nem találkozhattak személyesen egymással, de a gépezetnek működnie kellett – megfelelő módszereket dolgoztak ki. Sokat segített az önzetlenség, az áldozatvállalás, a tizenkét órás munka – fogalmaztak a sajtótájékoztató résztvevői. Hozzátették, az otthoni munka mellett kihívás volt a családok új élethelyzete, a gyerekek oktatása és ellátása is.  

Dr. Kovács Antal kiemelte: a cégnél nem történtek elbocsátások, fizetésemelésekre is jutott pénz, és külön összegeket fizettek ki a dolgozóknak pandémiás pótlékok címén.

 

A számítógépnél történt párbeszédek és az ebből fakadó tapasztalatok arra mutattak rá, hogy már soha többé nem lesz olyan a munka az atomerőműben, mint korábban volt. A jó módszereket megőrzik és tovább viszik, a régi és az új munkahelyzet között most keresik a megfelelő egyensúlyokat – mondták el.

 

Atomerőmű - Pandémia 1:0

Hétköznapi hősök testközelből – sajtótájékoztató

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. július 9., csütörtök – Baka Zoltán, Menyhei Dávid, Pirgi Valér, Juhász Gábor, Feil Roland, Balogh Ferenc, Pálosi Attila, Pálosiné Ormai Rita, Juhász Nóra (b.-j.) a paksi atomerőmű egyes területeinek vezető munkatársai és dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató (középen) a „Hétköznapi hősök testközelből” cimmel tartott sajtótájékoztatón, az atomerőmű látogató központjában, 2020. július 9-én. (Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++

x

Paksi Atomerőmű