Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2020. december 1.

- Fontos mérföldkövek a Paks II. projektben

- Együttműködési megállapodás

- Gerjen: a vírus nem állíthatja le a kapcsolatokat

- Összefoglaló, 2020. november 30.

- Koronavírus: intézménybezárások Pakson

- Összefoglaló, 2020. november 27.

- Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

- Összefoglaló, 2020. november 26.

- Virtuális állásbörzén a Paks II. Zrt.

- Koronavírus: friss adatok Paksról

- Összefoglaló, 2020. november 25.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

2020. szeptember 12. 20:59:51  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2020. szeptember 12., szombat – A járvány jelenlegi helyzetében a védekezés sikerét a megmentettek számában kell mérni, egyben az a célunk, hogy az ország működőképes maradjon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott szombat esti exkluzív interjúban.  

 

A sikerhez kell egy haditerv, ez a nemzeti konzultációra épül. Van tapasztaltunk, ha a tavaszi helyzetet a mostanival összehasonlítjuk, jobban állunk, őszre felkészülten állnak a kórházak, a védekezéshez megvannak a szükséges eszközök – jelentette ki a miniszterelnök. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi helyzetben a védekezés iránya, hogy Magyarország működőképes maradjon, működjenek a munkahelyek, az iskolák.  A kormány haditerve megvéd és a működőképesség is megmaradhat – fogalmazott.

 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem akarunk digitális életet, szükséges, hogy a normális életkeretek maradjanak, ehhez viszont az szükséges, hogy néhány biztonsági szabályt tartsunk be, viseljük a maszkot, de adott esetben a védekezéshez szankciókra is szükség lehet. A boltban viselni kell a maszkot, és a boltos és a vásárló is büntetést kaphat, ezért inkább belátást kérünk, de a szabályok betartását ki kell kényszeríteni – fogalmazott.

 

A védekezés további részeként már meghozott döntések részeként bezártuk az idősotthonokat, kórházakat, a szülők nem mehetnek be az iskolába, október első napjától mérjük a gyerekek hőmérsékletét, mindezek közös érdekeket jelentenek, védelmi szabályokról van szó – részletezte.  

 

Az iskolákban nincs indoka a bezárásnak, a döntés iránya az, hogy az országnak működnie kell, ha szükséges, hozunk korlátozó intézkedéseket – erősítette meg a miniszterelnök. – Az egészségügyben tízezer kórházi ágy áll rendelkezésre, a gazdaságban a legfontosabb a munkahelyek megtartása, de új munkahelyeket is hozunk létre, az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére – jelentette ki.

 

A további intézkedések között említette, hogy a családok életszínvonalának megtartása is fontos feladat, ennek részeként Novák Katalin családügyekért felelős tárca nélküli miniszter lesz, október 1-től.  

 

PAKS-PRESS 2020. szeptember 12., 20:59. +++

 

x

Paksi Atomerőmű