Épül a Paks II. műszaki szakemberek irodája
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2020. december 3.

- Zárt Gastroblues

- Munkaerő átcsoportosítások az idősek otthonába

- A paksi beruházás ütemterv szerint halad

- Összefoglaló, 2020. december 2.

- Összefoglaló, 2020. december 1.

- Fontos mérföldkövek a Paks II. projektben

- Együttműködési megállapodás

- Gerjen: a vírus nem állíthatja le a kapcsolatokat

- Összefoglaló, 2020. november 30.

- Koronavírus: intézménybezárások Pakson

- Összefoglaló, 2020. november 27.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Épül a Paks II. műszaki szakemberek irodája

2020. október 26. 16:26:21  nyomtatási kép

 

 

Átvette a munkaterületet a West Hungária Bau Kft., ezzel a kivitelezési szakaszba lépett az Erőmű-beruházási Központ létesítése. Az új atomerőművi blokkok építési területe mellett egy 300 fő befogadására alkalmas konténer-irodaház épül. Az új komplexumban a Paks II. műszaki gárdája dolgozik majd.

 

Az építési munkák megkezdéséhez szükséges tervezési munkák lezárultak, a munkaterület átadása is megtörtént, így rövidesen egy újabb irodaépület, az Erőmű-beruházási Központ is megépül a Paks II. projekt keretében.

 

– A műszaki szakembergárdánkat helyezzük itt el, az építési terület szomszédságában. Fontos, hogy az erőműépítés során az operatív munkába közvetlenül be tudjanak kapcsolódni a munkatársaink – fogalmazott Mittler István.

A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy egy háromezerötszáz négyzetméteres komplexumot építenek konténerekből. Hozzátette, hasonlóan az építés alatt álló első három épülethez, itt is magyar cég nyerte el a tendert. A legjobb ajánlatot adó West Hungária Bau Kft. október 16-án vette át a munkaterületet.

 

Először a kivitelezéshez szükséges létesítményeket – irodákat, öltözőket, melegedőket – alakítják ki, majd elvégzik a szükséges alapozási munkákat, végül megérkeznek a konténerek is. – Több mint 250 konténerből készül majd el az Erőmű-beruházási Központ.

 

- Négy- és hétfős irodákat, közösségi helyiségeket, illetve egy száz férőhelyes parkolót alakítanak ki a több mint egyhektáros területen – vázolta Mittler István. Hozzátette: a használatba vételt jövő év közepére tervezik.

 

 A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója arról is tájékoztatott, hogy a felvonulási területnek is hívott építési-szerelési bázison mozgalmas hónapok elé néznek. Három épület szerkezetkész, azokban jelenleg belső szerelési, szakipari munkák folynak. A teljes felvonulási területet (75,1 hektár) három ütemben vette birtokba a Paks II. Zrt., és két részterületet már át is adott az orosz fővállalkozónak.

 

– A másodikat szeptember 18-án adtuk át. Itt épülnek fel az acélszerkezeti üzem és a betongyár létesítményei, amikre elsők között lesz szükség a beruházás során. Azt, hogy felgyorsul a munka, az is jelzi, hogy a következő hónapokban 20-25 épület engedélyezése zárulhat – mondta el a kommunikációs igazgató. Mittler István tájékoztatása szerint összesen 80 kiszolgálóépület – irodák, üzemcsarnokok, raktárak – kivitelezése történik meg az atomerőművi beruházáshoz kapcsolódóan. (x)

 

 

Képünk: Az Erőmű-beruházási Központ látványterve. (forrás: Paks II. Zrt.) +++

x

Paksi Atomerőmű