Összefoglaló, 2020. december 4.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 27.

- Biztonságosan üzemel a Paksi Atomerőmű a járványidőszakban is

- Összefoglaló, 2021. január 26.

- Alig volt hatással a járvány az áramfogyasztásra

- Összefoglaló, 2021. január 25.

- Atomerőmű: tanulságos és eredményes év volt

- Összefoglaló, 2021. január 22.

- Összefoglaló, 2021. január 21.

- A Hivatal készséggel állt az újságírók rendelkezésére

- Összefoglaló, 2021. január 20.

- Összefoglaló, 2021. január 19.

- Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2020. december 4.

2020. december 04. 21:30:11  nyomtatási kép

 

A PAKS-PRESS Hírügynökség késő esti, napi hírösszefoglalója

 

KORONAVÍRUS

Orbán Viktor folytatta konzultációsorozatát a járványügyi védekezés következő lépéseiről

(PAKS-PRESS) 2020. december 4. – Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével tárgyalt a december 11-e utáni időszakra tervezett járványügyi intézkedésekről, korlátozásokról.

Köszönetet mondott a tudományos szakembereknek az eddigi rendkívül magas színvonalú munkájukért, amelynek segítségével a kormány a megfelelő intézkedéseket tudta meghozni a járványügyi védekezés során, és Magyarország felkészülten várhatta a koronavírus-járvány újabb hullámát.

A kormányfő szombaton folytatja a konzultációsorozatát, aznap a gazdasági szakemberek véleményét hallgatja meg. A vasárnap délutáni megbeszélés pedig már egy összegzés lesz a hétfő reggeli operatív törzs ülés előtt, amelyen megszületnek a döntések a december 11-e utáni időszak járványügyi korlátozásairól, ideértve a karácsonyt és a januárt is. +++

               

Még mindig magas a kórházban kezeltek száma

(PAKS-PRESS) 2020. december 4. – Még mindig magas, és továbbra is enyhén emelkedik a koronavírus-fertőzéssel kórházban kezeltek száma - emelte ki az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. Jelenleg 7812 embert ápolnak kórházban, állapotuk eltérő. Vannak, akiket stabil állapotban, általános belgyógyászati, pulmonológiai osztályokon ápolnak, de vannak, akiket intenzív osztályon kezelnek, 639-en pedig lélegeztetőgépen vannak. 

Az egészségügy működik, az elektív beavatkozásokat azért halasztották el, hogy fertőződés esetén mindenkinek biztosított legyen az ellátás. Így minden kórházban kezelnek koronavírusos betegeket, az összes helyen rendelkezésre állnak a legjobb ellátást biztosító kapacitások, köztük lélegeztetőgépek, gyógyszerek és szakemberek - mondta Müller Cecília az országos tisztifőorvos. +++

 

Az immunrendszerük és a vérereik különbözősége védi meg a gyerekeket

(PAKS-PRESS) 2020. december 4. – Immunrendszerük különbözősége és vérereik jobb állapota azon tényezők között van, amely megvédi a gyerekeket a súlyos Covid-19-től - állapították meg ausztrál és svájci kutatók. A légzőszervi vírusoktól éles ellentétben viszonylag ritka a súlyos Covid-19 és a halálozás a gyermekek körben. Legtöbbjüknek nincsenek vagy csak enyhe tünetei vannak, általában láz, köhögés, torokfájás, az ízlelés és a szaglás megváltozása. Még a szokásos kockázati tényezők, mint az immunszupresszió esetében sem magas a súlyos Covid-19 kockázata a gyerekeknél. A közelmúltbeli élő oltóanyagú oltási programok - mint a kanyaró, mumpsz és rubeola ellen védő MMR-vakcina-, amelyek erősítheti az immunrendszert, szintén szerepet játszhatnak a gyermekek megvédésében. A gyerekeknek erősebb a vele született immunválasza.

A D-vitamin hiánya is gond a fertőzött idősebb korosztálynál, amely szintén szerepet játszhat a Covid-19 súlyosságában. Sok országban az egy- vagy háromévesnél fiatalabb kisgyermekek rendszeresen kapnak D-vitamint. +++

 

Elhunyt Tóth Ferenc

(PAKS-PRESS) 2020. december 4. - Meghalt Tóth Ferenc, Paks volt országgyűlési képviselője. 1998-ban vette át először megbízólevelét. Több cikluson át volt képviselő és Tolna megyei kormánymegbízott. Tóth Ferenc függetlenként kezdett politizálni szülőfalujában, Faddon. 1950-ben született. Hobbija a sport volt, évekig versenyszerűen kézilabdázott. 1974-ben Dunaújvárosban gépész diplomát szerzett, majd ugyanitt kapta meg a tanári képesítésről az oklevelet. Pécsi egyetemi tanulmányai után 1993-ban lett szakközgazdász. Dolgozott gépészként, tanárként, vállalkozóként.

Az 1990-es önkormányzati választáson független jelöltként lett Fadd polgármestere. Négy évig látta el ezt a feladatot. Az 1998. évi országgyűlési választáson pártonkívüliként, Fidesz támogatással jutott parlamenti mandátumhoz Tolna megye 2. számú választókerületébe. Ezt az egyéni képviselői mandátumot 2002-ben és 2006-ban is megtartotta.

Temetéséről később intézkednek. +++

 

Süli János miniszter és Szabó Péter polgármester megtekintették a Paksra érkezett új elektromos buszokat

(PAKS-PRESS) 2020. december 4. - Süli János miniszter és Szabó Péter polgármester megtekintették a Paksra érkezett új Solaris elektromos buszokat, pénteken. Ezt követően, tájékoztatójukon elhangzott, a buszok a helyi tömegközlekedésben lehetővé teszik, hogy a város minden pontja könnyedén elérhető legyen. Nemcsak a járatsűrűséget növelik meg háromszorosára, de bejárhatóvá lesznek a szűk utcák is. A tesztüzem rövidesen megkezdődik. +++

 

PAKS-PRESS 2020. december 4., péntek 21:30.

x

Paksi Atomerőmű