Összefoglaló, 2021. január 8.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. július 28.

- Tájékoztató a Szent István Napokról és a Város Napjáról

- A Paks II. beruházás a térség fellendülését szolgálja

- Összefoglaló, 2021. július 26.

- Új szolgálatvállalási lehetőség a honvédségnél

- Pupp Réka ötödik cselgáncsban

- Összefoglaló, 2021. július 23.

- Pupp Réka: ez életem egyik legjobb éve

- Összefoglaló, 2021. július 21.

- Összefoglaló, 2021. július 19.

- Hétvégi programkínálat Pakson - összefoglaló

- Összefoglaló, 2021. július 15.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. január 8.

2021. január 08. 21:30:02  nyomtatási kép

A PAKS-PRESS Hírügynökség késő esti, napi hírösszefoglalója

 

KORONAVÍRUS - JÁRVÁNY

Február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket

(PAKS-PRESS) 2021. január 8. – Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, a középiskolákban is marad az online oktatás - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az operatív törzs döntését. A miniszterelnök hangsúlyozta: nem egyszerűen el akarja hárítani a válságot, hanem azt akarja, hogy 2021 egy kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak.

A kormányfő ismertette: eddig 42 549 egészségügyi dolgozót oltottak be, és bár kezdetben a fenntartás nagyobb volt, ez most változni látszik. Megkezdték az idősotthonok lakóinak oltását is, és a hétvégén minden olyan intézményben oltanak, amelyben 150-nél több idős él. Hozzátette: a jelenlegi adatok szerint az idősotthonok lakóinak mintegy 80 százaléka, a dolgozóknak viszont csak 50 százaléka vállalja az oltást. Közölte: szeretne mindenkit megnyugtatni, az oltások biztonságosak és szükségesek, és ha sor kerül rá az oltási tervben, ő is beoltatja magát.

Eddig 80 ezer embernek elegendő vakcina érkezett az országba, ami kevés, ezért is döntött az operatív törzs a fennálló korlátozások hosszabbításáról - mondta Orbán Viktor, úgy fogalmazva: a járvány még erős, és bár most úgy érzi, megfékezték, még mindig komoly veszélyt jelent.

Vakcinaügyben úgy összegzett: "ha csak a nyugati vakcinákra támaszkodunk, akkor még sokáig, több hónapig kell a korlátozásokat fenntartani". Ám ha találni máshol biztonságos és bevált oltóanyagot, akkor felgyorsítható a folyamat - mondta.

A kormányfő arról is tájékoztatott, hogy a péntek reggeli adatok szerint 5297 koronavírus-megbetegedett van kórházban, lélegeztetőgépen 372-en vannak, az új fertőzöttek száma 2907, az elhunytaké pedig 115. +++

 

OKTATÁS

Nincs változás a középfokú felvételik menetében - az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye

(PAKS-PRESS) 2021. január 8. – A középiskolai felvételi írásbeli vizsgákat az eredeti időpontban, jelenléti formában tartják majd, az érettségi írásbeli vizsgákon alkalmazott és bevált biztonsági előírások és járványügyi szabályok szigorú betartása mellett. Az Oktatási Hivatal ezekről részletes tájékoztatót készített, amely a hivatal honlapján hetek óta olvasható. Az emberi erőforrások minisztere már december elején rendelkezett 2. pótnap kijelöléséről is arra az esetre, ha valaki betegség vagy karantén miatt nem tud részt venni a vizsgán. Az írásbeli felvételikre - a távolságtartás érdekében - az előző évekhez képest jóval több, 535 helyszínen kerül sor, a középiskolába jelentkezők száma együttesen mintegy 75 ezer. +++

 

ITTHON – PAKS

Jegyárak, megállóhelyek

(PAKS-PRESS) 2021. január 8. – A Paksi Közlekedési Kft-re hivatkozva adott ki tájékoztatót a Polgármesteri Hivatal. Közleményükben azt írják, hogy a 2021. február 1-től látja el a Paksi Közlekedési Kft. a helyi közszolgáltatást, ettől a dátumtól kezdődően az új társaság által értékesített bérletek érvényesek, de a 2021. január havi bérleteket azok érvényességi idejére elfogadják, 2021. február 5-én, 24 óráig.

Mint arról már korábban beszámoltunk, 2021. január hónapjában a Paksi Közlekedési Kft. csupán promóciós járatokat közlekedtet, január első hetében a 2-es vonalon, a második héten az 1-es vonalon, a harmadik héten az 1/A vonalon, és január utolsó - negyedik - hetében a 3-as vonalon, az üzemidő alatt óránként egy-egy járattal, amelyek díjfizetés nélkül igénybe vehetők.

A tervezett bérletértékesítési pontok a Volán autóbusz állomás és a Csengey Dénes Kulturális Központ. A jegyértékesítés a buszokon közvetlenül történik.

A hatályos árak 2021. február 1-től, az autóbuszon váltott menetjegy ára 200 Ft, a jegypénztárban váltott, összvonalas havi bérlet   4 000 Ft, a tanulók jegypénztárban váltott, összvonalas havi bérlete 1 500 Ft-ba kerül, a nyugdíjas bérlet 1 500 Ft lesz.  A menetrendszerű helyi autóbusz-közlekedés igénybevétele a 65. életévüket betöltöttek számára ingyenes.

A megállóhelyek kijelölése ideiglenes, az idei, első szolgáltatási év folyamán felülvizsgálják. +++

 

Az év első újszülöttjét köszöntötte Paks polgármestere

(PAKS-PRESS) 2021. január 8. – Szabó Péter polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy az év első paksi újszülöttjét, Kiss Tímeát a család Virág utcai otthonában köszöntötte és ajándékcsomagot adott át édesanyjának, ma délelőtt. A csomag pelenkákat, utalványokat, tájékoztató füzeteket, pizsamát, sapkát tartalmazott. Mint ismeretes, Paks valamennyi újszülöttje hasonlóan ajándékcsomagban részesül, és egy hetvenezer forintos életkezdési támogatásra is jogosult. Tímea Szekszárdon jött a világra, 4000 grammal és 59 cm-rel, édesanyja, Baksa Tímea első gyermekeként. +++

 

Újévköszöntő és koncertest a helyi televizóban és közösségi médiában

(PAKS-PRESS) 2021. január 8. – Szabó Péter polgármester tart évértékelőt 2021. január 10-én, este hat órakor, majd az Odett Kvartett koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők. +++

 

Képünk: Egy Solaris elektromos busz tesztjáraton, január első hetében.

 

PAKS-PRESS 2021. január 8.,péntek 21:30.

x

Paksi Atomerőmű