Atomerőmű: tanulságos és eredményes év volt
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. május 10.

- Összefoglaló, 2021. május 7.

- Összefoglaló, 2021. május 6.

- A paksi Hahn János is tagja a magyar válogatott keretnek

- Ingyenes járatokat javasol a PDF frakció

- Összefoglaló, 2021. május 5.

- Összefoglaló, 2021. május 4.

- Sportoló paksiak – közösségi oldalon

- Összefoglaló, 2021. május 3.

- Szeged, Győr: kajak-kenu erőpróba

- Generációk együttműködése a Paks II. projektben

- Összefoglaló, 2021. április 30.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Atomerőmű: tanulságos és eredményes év volt

2021. január 24. 10:55:20  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. január 24., vasárnap – Különlegesnek, de impozáns biztonsági mutatókkal eltöltött évnek nevezte a koronavírus szabályok miatt az atomerőmű tavalyi esztendejét Pekárik Géza vezérigazgató a helyi rádió adásában. Mint elhangzott, az erőmű történetének harmadik legjobb termelési eredményeivel zárták az évet. 

 

A 2020-as év tapasztalatait és a következő év feladatait összegezte Pekárik Géza vezérigazgató és Kovács Antal kommunikációs igazgató a Paks FM Rádió „Adásban” című, vasárnap délelőtt elhangzott műsorában, a műsorvezető Somodi-Solymos Eszter volt. 

 

Pekárik Géza az adatok ismertetésekor elmondta, négy főjavítást végeztek el és ebből kettő és fél már a járvány időszakban volt, hat üzem közbeni karbantartás történt. Voltak meghibásodások, de a teljesítmény-kihasználás kilencven százalék felett volt. - Szép és nehéz év volt, de az évről-évre kimagasló teljesítmény a dolgozók munkájának eredménye – összegzett a vezérigazgató.  

 

Kovács Antal a műsorban felidézte, hogy az atomerőműben elsőként alakították ki a pandémiás munkarendet és igy elkerülhető volt egy komoly helyzet. A dolgozók egy része otthoni munkába kényszerült, ez alatt az idő alatt értékes munkát végeztek el. Kitért arra is, hogy a pandémiás időszakban a dolgozók jobban teljesítettek, mint a hagyományos munkaidő alatt. - Időt és energiát takarítottunk meg – fogalmazott.

 

Hozzátette, a kommunikációs terület egyik kulcsfeladata a lakossági tájékoztatás, de a virtuális térben a munkatársak jó programokat találtak ki, amellyel erős látogatottságot sikerült elérni. Kitért arra is, hogy Céggyűrűvel és más elismerésekkel erős közösségi visszajelzések érhetők el, ezek is segítenek az elvárható magas rendelkezésre állásban. 

 

A nélkülözhetetlen képzésre és oktatásra is kitért Pekárik Géza. Mint mondta, a szükséges szinten tartó és alapképzéseket elvégezték és online konferenciákat is tartottak. Az erőmű a munkaerő utánpótlás folyamatosságáról gondoskodik. - A fiataloknak vonzó pályát, életutat ajánlunk, sok mérnökre lesz szükség továbbra is – erősítette meg. 

 

Az idén tervezett feladatok között említette a vezérigazgató, hogy három blokk főjavítása valószínű pandémiás körülmények között, a kritikus állomány jelenléte nélkülözhetetlen. Az erőműre februárban egy WANO vizsgálat is vár, kilátásban van egy folyamatirányítás-rekonstrukció tervezési szakasza és a Paks II terület-előkészítési programjában szerepel szeptemberben az utolsó terület átadása. - Az új típusú üzemanyag-kazetta tesztüzem kifut a hármas blokkon, majd bevezetése következhet és műszaki átalakítások is várhatók – közölte.

 

A személyi állományban várható változásokról elhangzott, hogy a nyugdíjazásban nincs kiugró szándék, továbbá 108 új dolgozót vettek fel, miután megalakult 2020-ban a Nukleáris Karbantartó Zrt., a társaság egynegyedében tulajdonos az atomerőmű. 

 

Az adásban az atomerőmű vezetői elmondták, az új MVM-es arculathoz is csatlakozik az atomerőmű, letisztult arculatváltás történik, valamint felértékelődött a stabil munkahely a kollégák körében.

 

- A pandémia után várjuk vissza a kollégákat – mondta Pekárik Géza vezérigazgató és Kovács Antal kommunikációs igazgató a Paks FM Rádió „Adásban” című, vasárnap délelőtt elhangzott műsorában.

 

Képünkön: műszakváltás a paksi atomerőmű F2 portájánál.

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

x

Paksi Atomerőmű