Idősek Otthona: megkapták a védőoltásokat a lakók
Legfrissebb

- Gulyás Gergely: 400 ezer az oltatlan idős ember

- Összefoglaló, 2021. szeptember 15.

- Paks II.: Tanulmányi ösztöndíjprogram

- Atomerőmű: közvélemény-kutatás

- Városháza - önkormányzat

- Összefoglaló, 2021. szeptember 8.

- Összefoglaló, 2021. szeptember 7.

- Mozgalmas a kora ősz a Paks II. projektben

- Parkolók a Szentháromság téren

- Összefoglaló, 2021. szeptember 6.

- Bálaszínház Pakson

- Összefoglaló, 2021. szeptember 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Idősek Otthona: megkapták a védőoltásokat a lakók

2021. január 29. 14:36:55  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. január 29., péntek – A Pfizer-BioNTech-vakcinával a nap folyamán beoltották a gondozottakat, a második oltás 21 napon belül történik meg, ezt követően a korlátozások is mérsékelhetők lesznek az idősek otthonában - ezt Szabó Péter polgármester jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján, pénteken.   

 

A bentlakók 80 százaléka kapja meg az oltást, amelyet ma kezdtek el és a nap folyamán is be is fejezik – tájékoztatott Paks polgármestere. Szabó Péter kiemelte, hogy a Kormány finanszírozásával, az oltási terv betartásával, a Gyógyászati Központ egészségügyi dolgozói utáni sorrendben kezdődött meg az oltás.

 

Szabó Péter annak a reményének adott hangot, hogy a nyár folyamán enyhíthetnek a látogatási tilalmon. Hozzátette, hogy a napokban további védőfelszereléseket adott át az önkormányzat, ezzel is támogatva a védekezés folyamatát.

 

A polgármester kérdésre válaszolva elmondta, az otthonban voltak megbetegedések a bentlakók és a dolgozók között, de a helyzet már stabilizálódott és a munkaerő átcsoportosítást is megszüntették.  

 

A látogatás továbbra is tilos az idősotthonban, az intézménynek nyolcvan három lakója van, új gondozottat azonban továbbra sem tudnak fogadni. +++

x