Összefoglaló, 2021. július 19.
Legfrissebb

- Gulyás Gergely: 400 ezer az oltatlan idős ember

- Összefoglaló, 2021. szeptember 15.

- Paks II.: Tanulmányi ösztöndíjprogram

- Atomerőmű: közvélemény-kutatás

- Városháza - önkormányzat

- Összefoglaló, 2021. szeptember 8.

- Összefoglaló, 2021. szeptember 7.

- Mozgalmas a kora ősz a Paks II. projektben

- Parkolók a Szentháromság téren

- Összefoglaló, 2021. szeptember 6.

- Bálaszínház Pakson

- Összefoglaló, 2021. szeptember 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. július 19.

2021. július 19. 19:10:13  nyomtatási kép

 

A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója

 

Paks - nyári kulturális események

Budapest Jazz Orchestra – koncert a Víziszínpadon

PAKS-PRESS 2021. július 19.– Harminc koncertből álló jazz –és komolyzenei programot tekinthet meg a közönség - Szabó Péter polgármester a Tér-Zene Koncertsorozat elnevezésű egy éves program részleteiről tájékoztatta a sajtó képviselőit a Városházán, hétfőn. A Budapest Jazz Orchestra viziszínpadi fellépésével kezdődnek az előadások, 2021. július 25-én, este hat órakor, Col Legno: A Duna című zeneművét mutatják be.

Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra Magyarország első professzionális big bandje, amely feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra honi és nemzetközi interpretálását, muzsikusai nem csak professzionális jazz muzsikusok, de többen közülük jelentős hazai eMeRTon illetve Artisjus díjakkal elismert művészek is. A Budapest Jazz Orchestra állandó résztvevője a hazai és külföldi jazz fesziváloknak.

2019 nyarán mutatták be a zenekar Col Legno: A Duna című művét. A zeneszerző a Duna szerelmeseként befogadható, ugyanakkor igényes zenén keresztül mutatja be legnagyobb folyamunkat.  

A koncertsorozatban, más ismert zenekarokat is meghívnak, de paksi előadók is szép számmal lesznek. A programot – az önkormányzat sikeres pályázata alapján, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja – hazgzott el Szabó Péter sajtótájékoztatóján. +++

 

Óvárosi Kulturális Estek – sajtótájékoztató

PAKS-PRESS 2021. július 19.– Kulturális kavalkáddal várja ezen a hétvégén a paksi lakosságot a város két szakirányú intézménye, a Pákolitz István Városi Könyvtár és a Csengey Dénes Kulturális Központ – hangzott el egy mai sajtótájékoztatón. Szabó Péter polgármester, Takács Gyula és Márkus Zalán intézményvezető emlékeztetett, hogy a nyári kulturális rendezvények népszerűek, és sokan keresik fel a szórakoztató, zenés eseményeket. Ismertetésük szerint a programok sorát egy Bánky Vilmáról szóló elődással nyitja meg a könyvtár 2021. július 23-án este hat órakor, a könyvtár melletti sétáló közben, majd koncertek következnek.

A Bánky Vilmáról szóló megemlékezés a nagydorogi születésű, az 1920-as években, Hollywoodban sztárrá váló némafilmszínésznő és ikon volt.

Az est első felében személyéről és karrierjéről szóló előadásokat hallhatnak és láthatnak Böndörné Jaksa Judit, Tihanyiné Hollósi Erzsébet és a Magyar Hollywood Tanács közreműködésével. Az előadások után a Road Six Sax szórakoztatja a közönséget, majd az érdeklődők tánctanárok segítségével megismerkedhetnek a swing tánc alapjaival.

A megszerzett tudást a 21:30-kor kezdődő, a ’20-as évek hangulatát megidéző Hot Jazz Band koncerten kamatoztatják. Másnap, július 24-én, szombaton a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezésében könnyűzenei programok várják a Szent István térre kilátogatókat. 18 órától DJ Hum, 20 órától a Puskás Peti vezette The Biebers zenél, 22 órától pedig a PASO (Pannonia Allstars Ska Orchestra) koncertje zárja a programsorozatot.

A programnapokhoz kapcsolódó tartalmak az esemény és az intézmények Facebook oldalán érhetők el: https://www.facebook.com/events/298989838575353

https://www.facebook.com/events/241842090817544/ +++

 

Képünk: Zenekedvelő paksi közönség Rost Andrea operaénekes estjén az Erzsébet Nagy Szálloda előtti téren, 2021. július 17-én. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.)

 

PAKS-PRESS 2021. július 19., hétfő 19:10. +++

x