Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
Labdarúgó NB I – Őrzi százszázalékos hazai mérlegét a Paks
PAKS-PRESS – A Paks kétgólos győzelmet aratott a sereghajtó, vendég Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján. A tolnai együttes idénybeli ötödik hazai meccsén az ötödik sikerét aratta, összességében pedig már hét mérkőzés óta...
Újabb fűtőelem-szállítmány érkezett, garantált az atomerőmű működése
PAKS-PRESS - Újabb nukleáris fűtőelem-szállítmány érkezett Oroszországból, meglehetősen szigorú biztonsági előírások közepette a déli útvonalon, Bulgárián és Románián keresztül, ez idén már a harmadik szállítmány, így a jövőben is garantált a paksi atomerőmű működése...
Erőművek Éjszakája: az atomerőmű és a bátaapáti tároló is látogatható
PAKS-PRESS - Megnyílt az idei Erőművek Éjszakája energiaipari rendezvény pénteken, a regisztráció alapján az erőművek, fűtőművek, közműszolgáltatók országszerte mintegy 70 helyszínen több mint 5500 látogatót fogadnak. Szentkirályi Alexandra kormányszóvő a kelenföldi...
Ságh Beáta: a mozaikcsaládok élete, az újraformálódott közösség
PAKS-PRESS – Ma már nem ritka Pakson sem, hogy a valamelyik szülő a válás után magával viszi a gyermeket egy új párkapcsolatba, ahol látszólag a család együtt van, de ez a családforma eltér a hagyományostól. Ez pedig számos nézetkülönbséget hordozhat magában, az...
Az idei év legjobbjait és új mesteredzőjét ünnepelte a kajak-kenu szövetség
PAKS-PRESS - A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 18 kategóriában díjazta az idei év legjobb sportolóit, köztük két paksi versenyzőt is, a női kajakban Kiszli Vandát és az utánpótlás szakág, férfi kenuban Juhász Istvánt. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 18...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)
opciót nyújt. Maja. +++