Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
Paks: a közösségi közlekedés fejlesztése – projektzáró rendezvény
PAKS-PRESS – Modern, nyugat-európai színvonalú, zérókibocsátású közösségi közlekedést előkészítő tanulmányok készültek, a megvalósítás áll előttünk – mondta többek között Tavi Tamás, a Paksi Közlekedési Kft. ügyvezetője a közösségi közlekedés fejlesztése elnevezésű...
Cseresznyés gondjairól beszéltek egy teltházas lakossági fórumon
PAKS-PRESS - Lakossági fórumon derült ki, hogy miért vált zavarossá a vezetékes ivóvíz Cseresznyésben, amikor a szolgáltató Mezőföldvíz Kft szakmbere elmondta a lehangoló valóságot. Más történet is elérte a lakosság ingerküszöbét, a Cseresznyéspajta...
Lehetőségek a Paks II. projektben: építés és üzemeltetés, karrier
Egy atomerőmű építésében és üzemeltetésében szerepet vállalni kivételes dolog, egyrészt azért, mert ez egy korszerű, páratlanul komplex műszaki létesítmény, másrészt azért, mert akár száz éven át szolgálja majd a hazai fogyasztókat. Ehhez a kivételes projekthez...
Unikális, hosszú távú karrierlehetőséget kínál a Paks II. Zrt.
PAKS-PRESS – Visszatérő kiállító a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) állásbörzéjén a Paks II. Zrt., idén ismét nagy volt az érdeklődés a cég standjánál. Az aktuális állásajánlatokról, szakmai gyakorlati lehetőségekről alapvetően a társaság...
Önkormányzat: szervezeti változások, pénzügyek, támogatások, kitüntetés
PAKS-PRESS - A szerdai önkormányzati döntésekről, azok hátteréről tájékoztatta a helyi médiumok képviselőit a Városházán, Szabó Péter polgármester. Az 2023. évi költségvetéséről és a végrehajtás rendjéről szóló rendelet negyedik módosításával kezdték a képviselők a...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)
opciót nyújt. Maja. +++