Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Vácika utcai lakosok önkormányzati fóruma a Városházán

Vácika utcai lakosok önkormányzati fóruma a Városházán

PAKS-PRESS - Az érdekeltek a Vácika utca a forgalomlassítását tartották kívánatosnak a terület közlekedésével kapcsolatban összehívott lakossági fórumon a Városháza nagytermében, szerdán. Számos kérdésre nem kaphattak választ a feltevők, miután időben annyira...

bővebben
Felvételi: több pedagógus érkezhet a Tolna-Baranya-i régióba

Felvételi: több pedagógus érkezhet a Tolna-Baranya-i régióba

PAKS-PRESS – Jelentős, az országos átlagot messze meghaladó mértékben nőtt az elmúlt évhez képest a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a felvett hallgatók száma az idei beiskolázási folyamatban. Ezt az eredményt a kar új...

bővebben
A Vácika utca várható nagyobb forgalma miatt aggódnak a lakók

A Vácika utca várható nagyobb forgalma miatt aggódnak a lakók

PAKS-PRESS – A Vácika utca feltételezett, esetleg növekő forgalmával kapcsolatos lakossági kezdeményezésről és aláírásgyűjtésről tartott tájékoztatót Leber Ferenc alpolgármester a Városházán, szerdán. A kilenc, részben azonos tartalmú kérdéseket feltevő Puskás Tivadar...

bővebben

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap