Továbbtanulási nyílt nap az ESZI-ben
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Továbbtanulási nyílt nap az ESZI-ben

2018. október 05. 17:13:43  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. október 5., péntek (PAKS-PRESS) – A paksi atomerőmű alapítványi iskolájába néhány szakra hat-hétszeres, de átlagosan két-háromszoros a túljelentkezés, azonban minden jó tanuló reménykedhet, mindenkinek érdemes beadni a jelentkezést – mondta el Csanádi Zoltán igazgató, az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium továbbtanulási nyílt napján, pénteken.

 

A vártnál is nagyobb érdeklődés kísérte a nyílt napot, az ország legjobb szakgimnáziumának választott paksi középiskola öt osztályába, 130 diákot vesznek fel a következő év szeptemberében.

 

- A közepes és a jó tanulók is reménykedhetnek a felvételben, miután a többkörös felvételi eljárásban a hozott általános iskolai eredmények mellett központi matematika és magyar írásbeli felvételi vizsga van, majd szóbeli elbeszélgetést is számítva összesen 120 pont szerezhető a nyolcvan hozott pont mellé. A tanulókat felvételi előkészítő is segítheti – tájékoztatott Csanádi Zoltán igazgató.

 

Szavai szerint a legnépszerűbb az informatika ágazat, a 2019-es, új tanévtől 28 szoftverfejlesztőt képezhetnek. Az itt töltött négy-öt év során a tanulók megismerkednek az információ-technológia, a hálózatok és a programozás alapjaival, megtanulják beépíteni tudásukat a mindennapi életükbe, megkönnyítve ezzel későbbi, illetve már itteni munkájukat is. Ennek során elméletet, programtervezést tanulnak, ezen kívül több programozási nyelven is képesek lesznek a megoldások elkészítésére.

 

Nagyon népszerű még villamosipar-és elektronika ágazat, ahová szintén többszörös túljelentkezés, itt elektronikai technikus és erősáramú elektrotechnikusok végezhetnek majd.

 

Csanádi Zoltán szólt arról is, hogy a gépészet ágazaton is többszörös a túljelentkezés. Teljes osztály indul 2019-ben, 28 tanulóval, a gépgyártás technológiai technikus szakon és egy félosztály kezdi meg tanulmányait, 16 diákkal a mechatronika-szakon, amely már most slágerszakma, ez a képzés egyedüli itt a megyében - mondta el. 

– Az ipari vállalatok nagy várják, ez a robottechnika alapja, három szakágat is egyesít, a gépészetet, és elektronikát és az informatikát – fűzte hozzá. Kiemelte, hogy ezt a képzést a paksi atomerőmű és a Paks II. is kérte.

 

A közgazdaságtan, a környezetvédelem és az ügyvitel ágazat is népszerű. Az egyre drágább, fizetős közgazdasági képzés az ESZI-ben államilag támogatott, tehát nem kell érte fizetni.

 

Az iskolát minősíti, hogy az ESZI diákjai közül 80 százalék tovább tanul, és akik ebben az évben beadták a jelentkezésüket felsőfokú oktatási intézménybe, azokat lényegében fel is vették.

 

Újdonságnak számít az ESZI-ben az erősáramú technikusok esti képzése. A 16 helyre 24-en jelentkeztek, és már megkezdték a nappali oktatást is.

 

A diákokat számos eszközzel segíti az iskola, tanulmányi ösztöndíjban és szükség esetén kollégiumi elhelyezésben is részesülhetnek. A felvételi írásbeli vizsgát január 19-én tartják.

 

Képünkön: Csanádi Zoltán igazgató köszönti a vártnál is nagyobb számban megjelent érdeklődő diákokat és a szülőket, az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium továbbtanulási nyílt napján, 2018. október 5-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű